< Terug naar overzicht

Patrick De Maeseneire naar Adecco

Patrick De Maeseneire stapt op als CEO van chocoladeproducent Barry Callebaut en komt aan het hoofd van Adecco. De chocoladeprins moet het uitzendbedrijf opnieuw gezond maken.

Patrick De Maeseneire (51) wordt vanaf 1 juni CEO van Adecco (dat zo’n 34.000 eigen werknemers telt en een half miljoen uitzendmedewerkers per dag). Hij volgt er Dieter Scheiff op.
De Maeseneire staat sinds 2002 aan het hoofd van Barry Callebaut. Zijn contract zou eind dit jaar aflopen en hij was na zeven jaar geen vragende partij meer voor een verlenging. Hij wordt bij de chocoladereus opgevolgd door de Duitser Juergen Steinemann.
De vier voorgaande jaren bekleedde De Maeseneire al topfuncties binnen Adecco, eerst als country manager voor de Benelux, later als manager van de gespecialiseerde uitzendactiviteiten van Adecco Worldwide in New York.
De Adecco-top wenkte toen al, maar hoofdaandeelhouder Klaus Jacobs had hem dringender nodig bij een ander kroonjuweel uit het familie-imperium: Barry Callebaut. De familie Jacobs verwacht dat De Maeseneire Adecco opnieuw op de rails krijgt.
Het geloof van de raad van bestuur van Adecco in CEO Dieter Scheiff was helemaal weg sinds de Duitser begin maart moest bekendmaken dat het bedrijf in de laatste drie maanden van 2008 een verlies van 22 miljoen euro had genoteerd. Voor het hele jaar daalde de winst met 33 procent tot 495 miljoen euro. De omzet zakte met 5 procent tot 20 miljard euro.
Voordien bekleedde De Maeseneire senior posities bij Wang, Apple en Arthur Andersen. Hij was ook commercieel directeur bij de commerciële omroep VTM. De Maeseneire is ingenieur (VUB) en studeerde marketingmanagement aan de Universiteit Gent en businessmanagement aan de London Business School en Insead Fontainebleau.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen