< Terug naar overzicht

Opleidingsevaluatie-expert Donald Kirckpatrick overleden

Donald Kirckpatrick introduceerde in de jaren vijftig het vier-niveau-model om het effect van trainingen te meten. Hij overleed vorige vrijdag, op 90-jarige leeftijd.

Donald Kirckpatrick schreef als professor aan de University of Wisconsin in 1959 een reeks artikels over de evaluatie van trainingsprogramma’s. Daarin introduceerde hij het vier-niveau-model, waarbij hij een onderscheid maakte tussen vier evaluatieniveaus waarop de effecten van trainingen kunnen gemeten worden. De vier niveaus zijn reactie en tevredenheid, leerervaring, overdracht en resultaten.

Pas in 1994 schreef hij een boek over het evaluatiemodel, ‘Evaluating Training Programs’. Nadien volgenden nog zeven boeken, waaronder 'Managing Change Effectively', 'Transferring Learning to Behavior' en in 2007 'Implementing the Four Levels'.

Kirckpatrick werkte tot zijn pensioen in 1986 aan de University of Wisconsin. In 2003 ontving hij van ASTD een award voor 'lifetime achievement'. Hij overleed 9 mei. Kirckpatrick werd 90 jaar.

Bron: Workforce Management

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen