< Terug naar overzicht

Nieuw werkgelegenheidsdrama bij dochter van multinational?

Kraft Foods in Herentals verliest dit jaar een nog onbekend aantal banen. Maar daarmee is het voortbestaan van het bedrijf met 350 werknemers nog niet verzekerd. De multinational eist meer flexibiliteit.

De Amerikaanse voedingsgroep Kraft (een dochter van Altria, vroeger Philip Morris) kondigde vorige week aan dat hij 20 fabrieken zal sluiten en 6000 werknemers (6% van het totaal) ontslaan. De besparing moet 400 miljoen dollar opbrengen. Het grootste gedeelte van dat bedrag zal worden geïnvesteerd in marketing en promotie.

De gevolgen van de herstructurering voor de Belgische fabrieken (er zijn er vier, plus een administratieve zetel, samen goed voor een kleine 1900 werknemers) zijn nog onduidelijk. Concrete dreiging is er wel voor de fabriek in Herentals. Het staat vast dat de productie daar verminderd wordt en dat er – net zoals in andere fabrieken – een ‘masterplan’ moet komen met als hoeksteen meer flexibiliteit en efficiëntie. Maar zelfs dan is het voortbestaan niet gegarandeerd.

Kraft boekte in het vierde kwartaal van 2003 een nettowinst van 869 miljoen dollar, of 62 miljoen dollar minder dan het jaar ervoor.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen