< Terug naar overzicht

Nicolas Hollanders executive vice-president HR Delhaize

Nicolas Hollanders is benoemd tot executive vice president of HR and organisational development bij Delhaize. Hollanders werkte eerder als managing director bij Delvaux en was later partner bij de executive searchorganisatie Eghon Zender International.

Nicolas Hollanders (44) neemt de functie van organisatieontwikkeling over van Joyce Wilson-Sanford, executive vice president of strategic organisational development and learning, die op 1 juli 2007 met pensioen gaat. Daarnaast neemt hij ook de verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid over van Michael Waller, executive vice president human resources, general counsel en secretaris-generaal. Voorts wordt Hollanders lid van het executief comité van Delhaize Groep.
Nicolas Hollanders na het behalen van een master in Rechten en Notariaat en een postgraduaat Economie een carrière als advocaat. In 1989 ging hij aan de slag bij Delvaux, een in Brussel gevestigde fabrikant en distributeur van luxelederwaren en -accessoires, aanvankelijk als general manager en vanaf 1993 als managing director.
In 1995 werd Hollanders actief bij Egon Zehnder International (executive search), waar hij achtereenvolgens werkte als consultant, principal en partner. Hij was eveneens globaal hoofd van de Worldwide Life Sciences Practice Group bij Egon Zehnder.
Buiten het professionele veld is Hollanders voorzitter van de jury ‘Hors pistes’ van de Koning Boudewijnstichting, alsook stichtend lid en voorzitter van Child Planet, een stichting die ijvert voor betere leefomstandigheden voor kinderen in ziekenhuizen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen