< Terug naar overzicht

Nico Steyaert maakt promotie bij Philips

Nico Steyaert, Hoofd HRM van de business unit ‘Experience TV’ te Philips Brugge, is benoemd tot HR Director Emerging Markets.

Vanaf 1 februari treedt Nico Steyaert (31) toe tot het Emerging Markets Accelerator Team bij elektronicareus Philips. Dit multidisciplinaire team moet de groei van Philips in de 'groeimarkten' versterken. “Europa is een bijna verzadigde markt”, legt Steyaert uit. “Het potentieel ligt nu vooral in de groeimarkten. Binnen de divisie Healthcare, die medische (scan)apparatuur ontwikkelt voor de zorgsector, zal ik instaan voor de leiding en coaching op HR-vlak van deze groeimarkten. Ik zal het HR-beleid uitstippelen voor zowat 2300 werknemers (en de bedoeling is om dit sterk uit te breiden).”
Steyaert zal als HR Director Emerging Markets de leiding dragen van specifieke HR-programma’s en projecten voor de groeimarkten. Het gaat dan voornamelijk om China, India, Rusland en Brazilië. Hij zal nauw samenwerken met de lokale HR-managers, maar opereert in hoofdzaak vanuit het hoofdkwartier van Philips te Eindhoven. Hij rapporteert aan Ronald de Jong (SVP & CEO PH Emerging Markets) en Daan Hoes (VP & HRM GSSI/E).
De laatste tweeënhalf jaar was Steyaert Hoofd HRM van de business unit ‘Experience TV’. Die afdeling, onderdeel van de divisie Consumer Lifestyle, ontwikkelt innovatieve tv-toestellen en bedient het hoogste marktsegment. Steyaert droeg de HR-verantwoordelijkheid over deze afdeling, die voornamelijk aan onderzoek en ontwikkeling doet. Hij zette hierbij de HR-lijnen uit voor een 500-tal medewerkers, van wie de helft ingenieurs. Hij hield zich in de eerste plaats bezig met kennismanagement, en het verder uitbouwen van de competenties en kennis van de medewerkers.
Steyaert startte, na afgestudeerd te zijn als bedrijfspsycholoog (UGent), als HR-officer bij Lernout & Hauspie. Na het faillissement van het beruchte Ieperse spraaktechnologiebedrijf trok hij voor vier jaar naar Philips. Voor hij zo’n tweeënhalf jaar geleden terug naar Philips overstapte, was hij HR-verantwoordelijke voor de Europese vestigingen van de divisie Lipids & Dough bij Vandemoortele.
Het elektronicaconcern Philips bestaat wereldwijd uit drie grote divisies: Consumer Lifestyle (de bekende consumentenproducten), Lighting (specifieke lichttechnologie, zoals de vestiging te Turnhout) en Healthcare.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen