< Terug naar overzicht

Mimi Lamote naar management ZNA

Mimi Lamote, de ex-topvrouw van de modebedrijven C&A en E5-mode, maakt sinds 1 februari deel uit van het management van het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA). Met haar wil de ziekenhuisgroep binnen zes jaar doorstoten naar de wereldtop.

Lamote (42) geeft advies over het personeelsbeleid, de interne en externe communicatie en de lokale ziekenhuiswerking. Mimi Lamote kan zich naar eigen zeggen voor 100% vinden in de missie van het ZNA, dat van de grootste zorgverstrekker van het land wil evolueren naar de beste zorgverstrekker. “Die missie verschilt eigenlijk in niets van wat ik al 20 jaar in het bedrijfsleven doe. Alleen betreft het hier een veel grotere groep mensen en speelt het maatschappelijke een belangrijkere rol, twee zaken die mij enorm boeien”, zo vertelt Lamote.
Bruno Holthof, ceo van ZNA en gastheer en spreker op de derde editie van het HR Square-seminarie ‘HRM in de zorgsector’ op 15 februari, legt uit waarom de keuze op Lamote viel: “ZNA wil de komende jaren verder professionaliseren om een nog meer klantvriendelijke organisatie met een uitstekende reputatie te worden. Wij willen een trendsetter zijn en een internationaal referentiepunt worden op het vlak van dienstverlening, toegankelijkheid, klantgerichtheid en de kwaliteit van zorgverstrekking. De persoon van Mimi Lamote past uitstekend in dit plaatje.”
Mimi Lamote is licentiate en geaggregeerde Toegepaste Economische Wetenschappen en volgde onder meer een cursus People Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Ze heeft er al een rijk gevulde carrière opzitten. Van 1988 tot 1995 was ze aankoopverantwoordelijke voor België bij kledingketen C&A. Na twee jaar als Europees aankoopverantwoordelijke bij Ebsco in Duitsland te hebben gewerkt, keerde ze terug naar C&A België als merchandise manager. In 1999 werd ze districtmanager voor C&A België, met onder meer de verantwoordelijkheid voor het personeelsbeleid van 14 winkels met 340 werknemers.
Vanaf 2001 behaalde ze, in de functie van algemeen directeur C&A België en Luxemburg, opmerkelijke resultaten: tussen 2001 en 2004 boog ze het resultaat om van verlies naar winst, verhoogde de omzet van 240 tot 342 miljoen euro en breidde het aantal winkels uit van 38 naar 73. In deze periode was ze ook lid van het directiecomité van het VBO en van de distributiefederatie Fedis. In 2005 stapte Lamote over naar een andere kledingketen: ze werd gedelegeerd bestuurder van de holding SCF (E5-mode).
Sinds juni 2006 nam Lamote een hyperactief sabbatjaar. Zo was ze hoofdspreker op de HR Square October Conference over flexibiliteit, werd ze onlangs aangesteld als voorzitter van het Vlaams Socio-Economisch Forum van Vlaanderen in Actie en wees de federale regering haar aan als nieuwe afgevaardigde van de staat in de raad van bestuur van Belgacom.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen