< Terug naar overzicht

Mieck Vos: overheidsmanager wordt consultant

Mieck Vos zet een opmerkelijke carrièrestap. Na 17 jaar zegt ze de publieke sector vaarwel en wordt consultant.

Mieck Vos was de afgelopen zeven jaar actief als adjunct-secretaris bij de stad Kortrijk. Ze schoeide er het personeelsbeleid op een nieuwe leest en moderniseerde de organisatiestructuur. Maar verandering van spijs doet eten. Sinds deze maand werkt Mieck Vos als senior manager bij KPMG. Ze draait er mee in het team People Services en zal advies verlenen voor de publieke sector, maar evengoed voor de privé.

Vos is licentiaat politieke en sociale wetenschappen (KU Leuven). Daarna behaalde ze nog een postgraduaat bedrijfskunde (Ehsal) en een certificaat EFQM-assessor bij CKZ (nu Amelior). Ze specialiseerde zich in sociaal recht.

Vos werkte onder meer als wetenschappelijk medewerker en assistent aan de het Instituut voor de Overheid (KU Leuven). Ze was als HR-consultant in dienst van Effective Public Service en het West-Vlaams Instituut voor Vorming van Overheidspersoneel (Wivo). Later werd ze afdelingshoofd personeel, organisatie en kwaliteit bij De Lijn Oost-Vlaanderen. In november 2000 werd ze adjunct-stadssecretaris bij de stad Kortrijk. Ze speelde er een voortrekkersrol in het veranderingsproject van de stad.

In 2004 werd Mieck Vos genomineerd voor de prijs van Overheidsmanager van het Jaar en ontving ze de aanbevelingsprijs voor junior overheidsmanager. In 2005 ontving Vos de HR-award van ADMB voor strategisch personeelsbeleid als projectleider van het nieuwe stadhuis Kortrijk (prijs van de bouwmeester 2005).


Geïntrigeerd door de carrièrestap van Mieck Vos? U vindt haar terug in de rubriek Profiel van HR Square nr. 49 (oktober).

Mieck Vos was ook spreker op het HR Square-seminarie ‘HRM in de lokale besturen’. Ze lichtte er toe hoe het bestuur van Kortrijk aan competentiemanagement doet. In de extra editie van HR Square die verscheen in augustus 2007 leest u er alles over.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement via bert@hrsquare.be of tel. 053/60.56.75. U krijgt er deze edities gratis bij.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen