< Terug naar overzicht

Michel Bovy algemeen directeur van HR Rail

Michel Bovy, de voormalige voorzitter van ACV Transcom en directeur-generaal Strategie bij de NMBS, wordt topman bij HR Rail, de nieuwe juridische werkgever van alle personeelsleden van de Belgische personeelsleden.

Michel Bovy (61) is door de raad van bestuur aangesteld tot algemeen directeur van HR Rail, de juridische werkgever van alle personeelsleden van de Belgische spoorwegen.

Bovy werkte bijna zijn hele leven voor de spoorwegen. Hij startte al in 1970 bij de NMBS, vanaf 1982 werd hij vrijgesteld voor syndicaal werk. Binnen ACV Transcom klom hij op tot voorzitter, een functie die hij bekleedde tot 2007. Nog in 2007 werd Bovy general manager Aankoop bij de NMBS.

In 2008 ging hij aan de slag op het kabinet van de minister van Overheidsbedrijven, eerst Inge Vervotte, dan Steven Vanackere en vervolgens opnieuw Vervotte. In 2011 keerde Bovy terug naar de NMBS als directeur-generaal Strategie.

Sinds 1 januari 2014 is Bovy algemeen directeur van HR Rail, de nieuwe juridische werkgever van alle personeelsleden van de Belgische spoorwegen.

Bron: De Tijd

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen