< Terug naar overzicht

Mia Vanstraelen nieuwe HR-directeur IBM Benelux

Mia Vanstraelen is de nieuwe HR-directeur van IBM Benelux. Ze volgt Christian Dirkx op die aangesteld werd tot Program Manager, European Service Center, HR On-Demand.

Mia Vanstraelen (52) draagt als HR Director Benelux de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van het personeelsbeheer van de meer dan 7000 IBM-medewerkers in de Benelux. Ze managet het IBM Benelux HR-team dat bevoegd is voor rekrutering, competentiemanagement en vorming en opleiding. Vanstraelen is burgerlijk ingenieur Elektromechanica (KU Leuven), startte in 1977 haar carrière bij IBM als systems engineer en stootte geleidelijk door tot managementposities met internationale verantwoordelijkheden. Zo was ze begin jaren 1980 Operation Manager IBM België en Account Executive voor de Banking Industry. In 1989 vatte ze de ontwikkeling aan van het wereldwijde Insurance Application Architecture Project (IAA). In 1992 werd ze aangeduid tot Director of Executive, Management & Employee Development voor Europa, het Midden Oosten en Afrika. IBM creëerde in 1994 de Industry Organisation, waarvoor Vanstraelen de functie van Insurance Solution Development Executive op zich nam. Vijf jaar later werd ze benoemd tot directeur van de Service Business Unit Insurance Industries (Global Services, Region West), één van de drie businesspijlers, en werd ze tevens verantwoordelijk voor alle verzekeringsdiensten op EMEA-niveau. De voorbije jaren was Vanstraelen verantwoordelijk voor vorming, opleiding en training voor IBM Europa. Ze was tevens lid van het IBM Learning Team, dat de leer- en kennisstrategie van IBM uitzet.

Christian Dirkx was acht jaar HR-directeur IBM Belux. Hij is tegenwoordig Program Manager voor het European Service Center in Boedapest. In die functie moet hij, zowel op het vlak van kwaliteit als op het vlak van kostenefficiëntie, verbeteringen in de werkprocessen sturen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen