< Terug naar overzicht

Mia Douterlungne nieuw administratief directeur HIVA

Op 15 januari stelde de raad van bestuur van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA) een nieuwe administratieve directeur aan in de persoon van Mia Douterlungne. Zij treedt in functie op 1 maart, tenminste indien de raad van beheer van de KU Leuven zijn

Mia Douterlungne, een licentiate Pedagogische Wetenschappen, werkt al 20 jaar voor HIVA. Op dit ogenblik is zij hoofd sector Onderwijs en Arbeidsmarkt. Haar prioriteiten zullen voortaan liggen bij het uitbouwen van een HRM-beleid, de coƶrdinatie van de verschillende ondersteunende diensten en de uitwerking van nevenproducten zoals advies en consultancy. Haar aandachtspunten? Zegt Mia Douterlungne tegenover HR Square: "Eerst en vooral het Investors in People-label. Momenteel loopt een project met 14 Vlaamse bedrijven als pionier en onder de voogdij van de Vlaamse minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt. Het label legt de klemtoon op de ontwikkeling van mensen. We zullen kijken hoe zij hun betrokkenheid beleven. Alle hiƫrarchische niveaus worden verwacht te investeren in de werknemers. Individuele doelstellingen worden gekoppeld aan de bedrijfsdoelstellingen. Het groot verschil met andere labels is dat minder belang wordt gehecht aan procedures en des te meer aan de mensen."
HIVA is een beleidsgericht onderzoeksinstituut van de KU Leuven met meer dan 80 medewerkers, dat onder meer gespecialiseerd is in arbeid en organisatie.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen