< Terug naar overzicht

Maxime Loose versterkt The Vigor Unit

Op 19 december start Maxime Loose bij The Vigor Unit. Hij zal er mee ijveren om ‘evidence-based’ HRM op de kaart te zetten.

Maxime Loose behaalde een master Work & Organisational Psychology (2004) en een master Advanced Business Studies (2005) aan de KU Leuven. In 2011 volgde hij ook de opleiding Human Resources Management aan de EHSAL Management School. Loose ontwikkelde zijn wetenschappelijke vaardigheden vanaf 2005 als wetenschappelijk medewerker bij HIVA, het onderzoeksinstituut voor Arbeid & Samenleving van de KU Leuven. In 2010 zette hij de stap naar de HUB, het huidige Odisee, als HR-adviseur.

Meer HR-praktijkervaring deed Loose op bij het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) van de Vlaamse overheid. Hij werkte er eerst als adviseur organisatieontwikkeling, vervolgens als beleidsanalist en tot slot als projectleider. Hij leverde voornamelijk inspanningen binnen de Vlaamse overheid om ‘evidence-based’ werken rond HR en management ingang te doen vinden. Dat resulteerde onder andere in enkele artikels (zie ook HR Square 157).

Vanaf 19 december zal Loose The Vigor Unit versterken om er organisaties een wetenschappelijk onderbouwd, data-gedreven en gebruiksklaar advies te verlenen omtrent HR-vraagstukken. The Vigor Unit is een team dat zich focust op het begrijpen, voorspellen en veranderen van gedrag op het werk. Het team doet aan onderzoek, ontwikkeling en consultancy omtrent dit onderwerp. Het bedrijf werd opgericht door Cédric Velghe en professor Arbeidspsychologie Frederik Anseel (UGent).

“Het onderbouwen van HR- en managementbeslissingen op basis van de best beschikbare kennis is ook volgens mij de te volgen weg. Ik kijk er sterk naar uit om met The Vigor Unit deze visie te realiseren en zo ‘evidence-based’ werken binnen HR en management verder op de kaart te zetten”, motiveert Loose zijn nieuwe carrièrewending.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen