< Terug naar overzicht

Mathieu Schier dienstverantwoordelijke Rekrutering & Selectie bij UZ Gent

Op 1 februari is Mathieu Schier gestart als verantwoordelijke voor de dienst Rekrutering en Selectie van het UZ Gent. Zijn doel voor de komende jaren: het UZ Gent in de arbeidsmarkt positioneren als een nog aantrekkelijkere werkgever.

Mathieu Schier (36) studeerde in 2003 af als licentiaat Moraalwetenschappen aan de UGent. Van 2008 tot eind 2012 werkte hij bij Selor, het selectiebureau van de federale overheid, als selectieadviseur en projectmedewerker in OptimaS, het digitaliseringsproject van de rekruterings- en selectieprocessen.

Van eind 2012 tot begin 2017 was Schier aan het werk bij de HoGent, waar hij als stafmedewerker hoofdzakelijk de reorganisatie van de ondersteunende diensten begeleidde. Die reorganisatie was erop gericht om de werking van de onderwijs- en onderzoeksondersteunende diensten, alsook de administratieve diensten van de HoGent te optimaliseren. De administratieve sokkel van de verschillende faculteiten werd opgenomen in één servicecenter, onder meer om de administratieve werklast te beperken, om de expertise beter te bundelen en om de verhouding tussen onderwijzend en administratief personeel te verbeteren.

Sinds begin februari 2017 is de moraalwetenschapper dienstverantwoordelijke Rekrutering en Selectie van het UZ Gent. Zijn team zoekt en screent kandidaten, en begeleidt hen naar de meest passende job via rekrutering en selectie, zowel intern als extern. Het team vormt de schakel tussen leidinggevenden en kandidaten, zowel inhoudelijk (profielen, competenties, testing) als administratief. Er wordt competentiegericht gewerkt en objectiviteit, gelijke kansen en discretie staan steeds centraal. Voor knelpuntberoepen (zoals basisverpleegkundigen/vroedvrouwen/technologen medische beeldvorming) worden doorlopend profielen gescreend en gematcht aan de noden van de medische sectoren.

“De doelstelling voor de komende jaren is enerzijds om ervoor te zorgen dat het UZ Gent een nog sterker merk wordt op de arbeidsmarkt, zodat we een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven. Daarnaast zetten we verder in op de kwaliteit van onze selecties, via digitalisering en andere optimalisaties in de R&S-processen. ‘Operational excellence’ is daarbij het credo”, aldus Mathieu Schier.

Het UZ Gent is met ruim 3000 patiënten per dag en meer dan 6000 medewerkers één van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen. Het ziekenhuis beschikt over meer dan 1000 bedden voor eendaagse en meerdaagse opnamen.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen