< Terug naar overzicht

Martine Kestens International Human Capital manager bij Kinepolis Group

Martine Kestens, gastdocent aan de Hogeschool Universiteit Brussel (HUB), waar ze het vak Praktijkmanagement van HR-processen doceert, is na een lange carrière bij Randstad, overgestapt naar Kinepolis Group. Ze is er sinds kort International Human Capita

Martine Kestens (50) behaalde in 1982 het diploma basisopleiding Voeding- en Dieetleer aan het Centrum voor Onderricht en Opzoekingen der Voedings- en Chemische Industrie (COOVI). Ze werkte de eerste vijf jaar van haar carrière als diëtiste in de paramedische sector, alvorens ze de overstap maakte naar de HR-sector.

In 1987 startte Kestens als uitzendconsulente bij Randstad en deed er achtereenvolgens ervaring op in diverse rollen, zoals Branch Manager (1989 - 1991), HR-manager (1992 - 2006), HR-businesspartner (2007 - 2008), managingconsultant voor de afdeling HR Solutions (2008 - 2010) en, in parallel, Knowledge Manager (2008 - 2010).

Gedurende haar carrière bij Randstad, zag Kestens het uitzendbedrijf evolueren van 280 naar 1800 medewerkers. En dit op nog geen 15 jaar tijd. “Dit heeft impact op mens en organisatie. Als één van de HR-managers kon ik dat veranderingsproces op het vlak van HR mee begeleiden”, zegt Kestens.

Eén van de verwezenlijkingen waarop Kestens met trots terugkijkt, is het opzetten van HR-kennismanagement binnen de HR-consultancy-activiteit door het creëren van een dynamiek, waarbij kennis delen, kennis opdoen en omzetten in acties om resultaat mee te halen het uitgangspunt waren. Daarnaast heeft ze ook actief gewerkt aan projecten rond ‘employer branding’.

Martine Kestens is sinds begin februari International Human Capital manager bij Kinepolis Group. Haar opdracht is om op internationaal niveau Kinepolis als een aantrekkelijke werkgever op de kaart zetten door te werken op het wervings- en selectieproces, het onthaal en de introductieprogramma’s. Ook het beheer van talenten via het verder uitbouwen van de Kinepolis Academy (van de klassieke trainingen tot diverse alternatieve leeractiviteiten) en loopbaanontwikkeling behoren tot haar takenpakket.

“De inhoud van de functie, kunnen meewerken aan twee HR-thema’s die me nauw aan het hart liggen, namelijk 'employer branding' en talentmanagement met als doel onze medewerkers ‘an experience’ aan te bieden, is een belangrijk motief voor de overstap”, zegt Kestens. “Maar ook de functie zelf mogen mee vorm geven, vind ik steeds opnieuw een uitdaging die me veel energie geeft. Een kans om dingen te ontwikkelen en mensen in beweging te zetten en zo vanuit HR bijdragen aan bedrijfsresultaten. Dit is een beetje de rode draad doorheen mijn carrière. Met uitzondering van de eerste vijf jaar, stapte ik van de ene nieuwe functie naar de andere. Ook sluit de bedrijfscultuur aan bij mijn persoonlijke waarden: samenwerken, integriteit en openheid.”

Martine Kestens is daarnaast ook gastdocent aan de Hogeschool Universiteit Brussel (HUB), waar ze het vak Praktijkmanagement van HR-processen doceert.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen