< Terug naar overzicht

Marleen Suykens HR Generalist bij Bridgestone

Marleen Suykens heeft haar carrière bij Proximus ingeruild voor een engagement bij Bridgestone. Bij de bandenfabrikant is ze nu HR Generalist voor het ICT-departement.

Marleen Suykens (27) studeerde in 2004 af als licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen (optie Personeelsbeleid) aan de KU Leuven. Na haar studies ging ze aan de slag bij Proximus (Belgacom Mobile) als HR Learning Practice Operations Assistant. In die functie was ze verantwoordelijk voor de IT-trainingen.
In 2006 nam ze de functie op van HR Resourcing & Selection Assistant, waarbij ze instond voor de rekrutering van de medewerkers van de callcenters.
Een jaar later groeide Suykens door tot HR Resourcing & Selection Specialist, waarbij ze eerst de rekrutering op zich nam voor het Customer Service departement en later de rekrutering voor het departement ICT.
Ook bij Bridgestone richt Suykens zich tot de afdeling ICT. Haar hoofdtaken bestaan uit de opvolging van de rekrutering, training, evaluatiegesprekken, het carrièremanagement en de retentie van de werknemers. “Dat laatste is vandaag één van de grootste HR-uitdagingen”, zegt Suykens. “Vandaar dat Bridgestone er ook voor gekozen heeft om die taak toe te wijzen aan één bevoegde persoon voor het ICT-departement. Om een retentieplan op te stellen, zal ik gebruik maken van verschillende instrumenten, zoals een analyse van de exit-interviews en van de resultaten van de tevredenheidsenquête bij medewerkers. Verder zal ik onder meer de loopbaanwensen analyseren, een peter- en meterschapsprogramma opstarten om de integratie van de nieuwe medewerker vlotter te laten verlopen en workshops organiseren rond bedrijfscultuur."

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen