< Terug naar overzicht

Marijke De Wilde HR-manager Philips AMS

Philips Advanced Metal Solutions (AMS) heeft een nieuwe HR-Manager: Marijke De Wilde. Zij kwam over van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Metropool, waar ze sinds 2006 HR-manager was.

Marijke De Wilde (36) is licentiaat Klinische Psychologie (UGent, 1995). In 2000 werd ze consultant/trainer Opleiding en Advies bij Vitamine W (Levanto). In die functie gaf ze HR-advies aan bedrijven uit de profit- en non-profitsector, de reguliere en de sociale economie. Ze zorgde tevens voor procesbegeleiding en trainingen. Sinds 2006 was De Wilde HR-manager bij het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Metropool, een welzijnsorganisatie met een 230-tal werknemers die zich in de eerste plaats richt op maatschappelijk kwetsbare groepen uit Groot-Antwerpen. Ze was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het volledige HR-beleid, de HR-gerelateerde interne communicatie. Ze fungeerde eveneens als aanspreekpersoon voor de lijn in verband met HR-materies. Daarnaast was ze lid van het managementteam en werkgeversvertegenwoordiger in het sociaal overleg.
Over haar carrièrestap zegt De Wilde: “Het gaat om een generalistische HR-functie, waarbij ik zowel de strategische rol (als lid van het managementteam) opneem, als een frontofficerol. Zo ben ik onder andere de aanspreekpersoon voor bedienden en kaderleden op het vlak van alle mogelijke individuele HR-aangelegenheden. Deze diversiteit aan taken is wat me boeit en waar ik binnen Philips Turnhout, samen met een team van HR-collega’s, graag werk van wil maken.”
Philips Advanced Metal Solutions (AMS) is een business unit van Philips binnen het departement Lightning. Philips AMS telt een 650-tal werknemers, verspreid over Turnhout, Pila in Polen en Maarheeze in Nederland. Ze ontwikkelen en produceren metalen componenten voor onder meer de automotive, de lichtindustrie en de medische sector.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen