< Terug naar overzicht

Marcel Van Aken verkozen tot HR-manager van het jaar

Gisteren werd Marcel Van Aken uitgeroepen tot HR-manager van het jaar 2005. Van Aken is directeur sociale zaken bij Glaverbel. In die functie werkte hij zich de voorbije jaren vooral in de kijker door het management van enkele harde herstructureringen en

De kandidatuur van Van Aken was binnen het HR-wereldje niet onbesproken – gezien zijn functie vinden sommigen hem een vreemde eend in de bijt – maar dat belette Van Aken dus niet om de jaarlijkse populariteitspoll te winnen. Al bleef de stemming verdeeld.
Marcel Van Aken, die eind vorig jaar nog voorzitter was van de HR Square November Conference over sociale conflicten en in januari jl. de cover sierde van HR Square (zie interview in HR Square nr. 20), werd geboren in 1950 en werkt sinds 1997 voor Glaverbel.
De HR-manager van het jaar is licentiaat Politieke en Sociale Wetenschappen (KU Leuven) en was van 1975 tot 1990 secretaris van de christelijke bediendevakbond LBC (eerst gewestelijk, daarna nationaal). In 1990 werd hij HR-directeur bij Akzo Nobel België en in 1995 adjunct algemeen manager personeelsdivisie Toyota Motor Europe Marketing & Engineering. In 1997 stapte hij dus over naar de Glaverbel Group als directeur sociale zaken Glaverbel Group. Van Aken is voorts vice-voorzitter van de Personnel Managers Club en docent aan UAMS en Vlekho.
Uit zijn gesprek met HR Square lichten we de volgende quote: “Het sociaal klimaat moet je managen, je moet op tijd ingrijpen en de situatie niet laten verrotten. Bij Glaverbel hebben we proefondervindelijk vastgesteld dat we een barslecht sociaal klimaat op twee à drie jaar tijd positief kunnen keren.”
Meer nieuws volgt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen