< Terug naar overzicht

Marcel Van Aken HR-directeur Flightcare

Marcel Van Aken, gewezen personeelsdirecteur van Agfa-Gevaert en Glaverbel, is aan de slag gegaan als HR-directeur bij afhandelingsbedrijf Flightcare.

Marcel Van Aken (57) studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen (specialisatie Arbeidssociologie). Hij leerde de stiel van de sociale onderhandelingen bij LBC, de bediendecentrale van het ACV. Maar liefst vijftien jaar lang was hij er in dienst (van 1975 tot 1990), eerst als regionaal en later als nationaal secretaris. In 1990 stapte hij over naar HRM. Hij zou tot 1995 directeur Human Resources zijn bij Akzo Nobel International. Daarna nam hij HR-managementtaken op bij Toyota Motor Europe Marketing & Engineering.
In 1997 werd Van Aken Director Social Affairs Europe bij Glaverbel (nu AGC). Hij loodste het bedrijf door verschillende moeilijke herstructureringen.
In 2005 kreeg Van Aken de onderscheiding ‘Human Resources-manager van het Jaar’.
In juli 2006 trad Van Aken dan in dienst als Vice President HR bij Agfa-Gevaert. Ook hier moest hij onderhandelen over een grote herstructurering (met als bedoeling Agfa te hervormen tot een groep van drie volledig verzelfstandigde en beursgenoteerde bedrijven). In juli 2007 verliet Van Aken net als CEO Marc Olivié de beeldvormingsgroep.
Bij luchthavenbedrijf Flightcare, dat ground handling en cargo handling op zich neemt te Zaventem, neemt Van Aken de HR-verantwoordelijkheid op voor het management van meer dan 1500 medewerkers. Hij volgt er Rudy Vande Velde op.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen