< Terug naar overzicht

Marcel Van Aken HR-directeur a.i. bij Cappelle Pigments

Marcel van Aken is tijdelijk aan de slag als HR-directeur bij Cappelle Pigments.

Marcel Van Aken studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen (specialisatie Arbeidssociologie). Hij was gedurende 15 jaar secretaris en nationaal secretaris bij de bediendenvakbond LBC, tot hij in 1990 het geweer van schouder veranderde en overstapte naar HRM.

Hij zou tot 1995 directeur Human Resources zijn bij Akzo Nobel International. Daarna nam hij HR-managementtaken op bij Toyota Motor Europe Marketing & Engineering. In 1997 werd Van Aken Director Social Affairs Europe bij Glaverbel (nu AGC). Hij loodste het bedrijf door verschillende moeilijke herstructureringen. In 2005 kreeg Van Aken de onderscheiding HR-manager van het Jaar.

In juli 2006 ging Van Aken aan de slag als Vice President HR bij Agfa-Gevaert. Ook hier moest hij onderhandelen over een grote herstructurering. In oktober 2007 werd hij manager Sociale Zaken bij Tiense Suikerraffinaderij. Een jaar later, in december 2008, trad Van Aken in dienst als director human resources bij luchthavenbedrijf Flightcare.

Ruim twee jaar geleden ging Van Aken met actief brugpensioen, maar sinds begin 2013 is hij alweer tijdelijk aan de slag als HR-directeur ad interim bij Cappelle Pigments, een familiaal bedrijf dat uitgroeide tot een internationaal erkende pigmentproducent.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen