< Terug naar overzicht

Marcel Van Aken heeft Afga-Gevaert verlaten

Corporate HR-manager Marcel Van Aken verliet na een jaar Afga-Gevaert. Volgens de bedrijfswoordvoerder is er geen direct verband met het vertrek van ceo Marc Olivié, eind juni, maar de beweegredenen zijn gelijkaardig: beide topmannen zagen door de ops

Afga-Gevaert wil voor de zomer van 2008 het demerger-project gerealiseerd zien. Dit project omvat de splitsing van de organisatie in drie onafhankelijke en beursgenoteerde ondernemingen. Deze nakende opsplitsing van het bedrijf in drie aparte eenheden maakt de corporate functie van Marcel Van Aken (56) overbodig. Volgens de woordvoerder van het bedrijf zag Van Aken, net als voormalig ceo Olivié, voor zichzelf geen rol meer weggelegd binnen de beeldvormingsgroep na de uitvoering van het opsplitsingsplan.
Van Aken was in juli 2006 personeelsdirecteur geworden bij Agfa-Gevaert in opvolging van Jan Van Acoleyen. Als specialist moest hij onder meer de herstructurering in goede banen leiden. Een jaar later lijkt die taak erop te zitten. De vakbonden, verrast door het plotse vertrek, maken zich toch zorgen.
Pierre De Boeck, die voorlopig tot personeelsdirecteur werd benoemd (voorheen was hij personeelsverantwoordelijke van de site in Mortsel) is de vierde personeelsdirecteur van Agfa in drie jaar tijd. Niet echt een klimaat van stabiliteit en zekerheid dus. Bovendien zitten de onderhandelingen over een nieuwe cao muurvast. Het is opmerkelijk dat juist dan het contract van de gereputeerde onderhandelaar stopgezet wordt. Woordvoerder Johan Jacobs vindt dat niet: “De cao-onderhandelingen worden op een lokaal vlak en dus niet op groepsniveau gevoerd, enige invloed van het vertrek van de corporate HR-manager valt hier dus niet te verwachten.”
Marcel Van Aken was van 1997 tot 2006 directeur Sociale Zaken bij Glaverbel. Daar werkte hij zich in de kijker door het management van enkele harde herstructureringen en zijn geregeld creatieve aanpak van sociale conflicten. Zijn aanpak in tijden van crisis leverde hem in 2005 de onderscheiding op van HR-manager van het jaar. Voorheen was hij vijf jaar HR-directeur bij Akzo Nobel België en twee jaar adjunct algemeen manager personeelsdivisie bij Toyota Motor Europe Marketing & Engineering. Tussen 1975 en 1990 leerde hij de stiel van het onderhandelen als secretaris van de christelijke bediendevakbond LBC (eerst gewestelijk, daarna nationaal). Van Aken is licentiaat in de Politieke en Sociale Wetenschappen (KU Leuven).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen