< Terug naar overzicht

Marc Leemans verkozen als voorzitter ACV

Marc Leemans volgt op 1 januari 2012 Luc Cortebeeck op als ACV-voorzitter. Dat nieuws was al eerder aangekondigd, maar is pas nu zeker door de verkiezing van de nieuwe voorzitter.

Marc Leemans was door het nationaal bestuur van het ACV voorgedragen als enige kandidaat om Luc Cortebeeck op te volgen. De algemene raad, waarin meer dan 500 vertegenwoordigers van de beroepscentrales en de gewestelijke vakverbonden zetelen, bevestigde die voordracht. Leemans kreeg 91 procent van de stemmen achter zich.

Marc Leemans werd in 1961 geboren in het Vlaams-Brabantse Steenhuffel. Hij is gehuwd en papa van twee dochters en een zoon. Hij woont nu in het naburige Merchtem.

Leemans studeerde in 1982 af als maatschappelijk adviseur aan het Hoger Instituut voor Sociaal en Cultureel Werk – Arbeidershogeschool in Anderlecht. Hij startte na zijn studies in 1983 zijn loopbaan als medewerker van de Studie- en Vormingsdienst van de Christelijke Centrale voor Mijnnijverheid, Energie, Chemie en Leder (CCMECL) in Brussel. In 1996 werd hij nationaal secretaris van deze beroepscentrale.

In december 1999 werd hij nationaal secretaris van het ACV. Als nationaal secretaris van het ACV volgde Leemans de ondernemingswerking op. Vanuit die hoedanigheid coördineerde hij de sociale verkiezingen voor het ACV. In de Nationale Arbeidsraad onderhandelde hij over nationale cao’s. Daarnaast is hij ook lid (en momenteel ook voorzitter) van de algemene raad van de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen