< Terug naar overzicht

Marc Hendrikx promoveert bij Petrofina, Marc Vanden Boer wordt personeelsdirecteur bij Fina Antwerp Olefins.

Op 1 september verhuist personeelsdirecteur Marc Hendrikx van Fina Antwerp Olefins naar het Brusselse hoofdkwartier van de groep Total (dat nog Petrofina heet, na de fusie van dit gewezen Belgisch bedrijf met Total en Elf). In Antwerpen wordt hij opgevolg

Marc Hendrikx (45) is licentiaat Germaanse Filologie (Universiteit Antwerpen) en volgde een postuniversitaire opleiding Sociaal Recht. Korte tijd werkte hij als leerkracht. Daarna (in 1982) ging hij aan de slag bij de drukkerij De Vlijt, waar hij na drie jaar zijn roeping vond als assistent op de personeelsafdeling en later als diensthoofd HRM voor de kaders en de bedienden. Hendrikx bleef bij De Vlijt tot 1989. In dat jaar werd hij – voor twee jaar – administratief directeur bij Euroscoop (internationale distributie videocassettes). Tussen 1991 en 2000 werkte Marc Hendrikx zich op tot directeur HR bij Pfizer. Na een kort intermezzo als HR-directeur van Amylum, ging hij begin 2001 aan de slag Fina Antwerp Olefins als directeur HR. Later kreeg hij er de verantwoordelijkheid voor de communicatie en de algemene diensten bij.
Bij Petrofina in Brussel zal Hendrikx het personeelsbeleid voor 800 medewerkers verder uitbouwen en de toepassing van de groepsprogramma’s optimaliseren. Hij bevestigt meteen officieel het voortbestaan van de Belgische hoofdzetel. Er was immers even sprake dat die zou verdwijnen en overgeheveld worden naar Frankrijk.
De nieuwe HR-directeur van Fina Antwerp Olefins, Marc Vanden Boer, is licentiaat Economie, Sociologie en Rechten (VUB). Hij werkte gedurende 16 jaar in personeelszaken bij multinationale oliebedrijven (onder meer Exxon en Chevron Texaco) en deed daarnaast gedurende 10 jaar ervaring op in financiële en economische functies.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen