< Terug naar overzicht

Marc De Boom Vice President HR bij Alpro

Marc De Boom verlaat Alcatel Lucent en wordt Vice President HR bij Alpro.

Marc De Boom is burgerlijk ingenieur (KU Leuven). Het grootste deel van zijn loopbaan werkte hij bij Alcatel, nu Alcatel Lucent. In 2000 startte hij er als R&D country manager mobile networks. Hij leidde een onderzoeksteam van meer dan 75 medewerkers, werkzaam in België en India. Twee jaar later, in 2002, werd hij project director access networks en begeleidde hij wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten.

In 2004 maakte De Boom de overstap naar HR: hij werd directeur van de Alcatel University. Sinds januari 2007 was hij talent development director Northern Europe, ondertussen van Alcatel Lucent.

Als career management director was hij wereldwijd verantwoordelijk voor onder meer het performance management, talentmanagement en interne mobiliteit. In april 2008 werd De Boom HR-director Benelux en sinds begin 2012 was hij HR-Leader North & East Europe.

Sinds begin februari 2013 is Marc De Boom Vice President HR bij Alpro, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in producten op basis van soja.

Bij Alcatel Lucent wordt hij opgevolgd door Anthony Huyghebaert. Hij startte in september 2008 bij Alcatel Lucent als director compensation & benefits & mobility Benelux. Voordien was hij senior manager arbeidsrecht bij KPMG Tax & Legal Advisors en senior associate bij Landwell. Huyghebaert is licentiaat in de Rechten, met een specialisatie in Europees Recht (Université Catholique de Louvain).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen