< Terug naar overzicht

Marc Croonen HR director EMEA bij International Paper

Marc Croonen is de nieuwe HR-directeur EMEA bij het beursgenoteerde Amerikaanse International Paper, één van de grootste bedrijven in de papiersector. In EMEA is IP actief met 30.000 medewerkers in Oost-Europa en de mediterane zone.

Marc Croonen studeerde in 1986 aan de KU Leuven af als licentiaat Arbeids- en Organisatiepsychologie. Na zijn studies ging hij aan de slag bij de toenmalige Brouwerijen Artois, later Interbrew. Nadat hij er een tiental jaar HR-manager van de Brouwerij Artois was, ging hij 1995 aan de slag als Hoofd HR & Communicatie bij Volkswagen en vervolgens als HR-directeur bij Danone Noord-Europa (van 1999 tot 2001).

In 2001 keerde Croonen terug bij de Belgische brouwerijreus, die intussen uitgebreid was en later werd omgedoopt tot AB InBev. Eerst als HRD België, later Benelux en Frankrijk. Sinds 2005 was hij VP HR West-Europa, een functie die hij combineerde met Global Employee Relations.

In april 2010 werd Croonen directeur Human Resources van de Groep Dexia om de omvorming tot een gecentraliseerde retailbank te begeleiden. Hij werd tevens lid van het uitvoerend comité en het directiecomité. Sinds oktober 2011 begeleidde hij de herstructureringvan de groep. Als wereldwijd grootste kredietverstrekker aan landen was Dexia door de eurocrisis genoodzaakt tot staatsgaranties en moest ze ontmanteld worden.

Sinds oktober 2012 is Croonen HR-director EMEA bij International Paper. Het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf is één van de grootste bedrijven in de papiersector. In EMEA is IP actief met 30.000 medewerkers in Oost-Europa en de mediterane zone (inclusief joint ventures). De focus ligt op de groeiende activiteiten in Rusland, waar IP de grootste buitenlandse joint venture heeft sinds het vertrek van BP.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen