< Terug naar overzicht

Marc Croonen Chief Human Resources Officer bij Vandemoortele

Marc Croonen wordt op 1 januari de nieuwe Chief Human Resources Officer bij de voedingsgroep Vandemoortele.

Marc Croonen studeerde in 1986 aan de KU Leuven af als master Arbeids- en Organisatiepsychologie. Na zijn studies ging hij aan de slag bij de toenmalige Brouwerijen Artois, later Interbrew. Nadat hij er een tiental jaar HR-manager van de Brouwerij Artois was, werd hij in 1995 Hoofd HR & Communicatie bij Volkswagen en vervolgens HR-directeur bij Danone Noord-Europa (van 1999 tot 2001).

In 2001 keerde Croonen terug bij de Belgische brouwerijreus, die intussen uitgebreid was en later werd omgedoopt tot AB InBev. Eerst als HRD België, later Benelux en Frankrijk. Sinds 2005 was hij VP HR West-Europa, een functie die hij combineerde met Global Employee Relations.

In april 2010 werd Croonen directeur Human Resources van de Groep Dexia om de omvorming tot een gecentraliseerde retailbank te begeleiden. Hij werd tevens lid van het uitvoerend comité en het directiecomité.

In oktober 2012 werd Croonen HR Director EMEA bij International Paper. Het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf is een van de grootste bedrijven in de papiersector. In EMEA is IP actief met 30.000 medewerkers in Oost-Europa en de mediterraanse zone (inclusief joint ventures).

In 2014 stapte Croonen als Chief Human Resources Officer over naar Delhaize Group. Na de fusie met Ahold in 2016 was hij er Chief Sustainability, Transformation and Communications Officer. In november verliet hij Ahold Delhaize. Op 1 januari 2019 start Croonen als de nieuwe Chief Human Resources Officer bij de voedingsgroep Vandemoortele.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen