< Terug naar overzicht

Managers hechten steeds meer belang aan privéleven

Voor het eerst in 20 jaar zijn managers bereid salaris en carrièreperspectieven in te leveren voor een beter privéleven. Wereldwijd is een verschuiving waarneembaar in de denkwijze van hoogvliegers in het bedrijfsleven.

Een groeiend aantal managers verzet zich tegen lange werkdagen en het geploeter om de top te bereiken. Senior managers geven aan dat het evenwicht tussen werk en privé cruciaal is voor hen om ergens te gaan of te blijven werken. Dat blijkt uit een onderzoek in Amerika, Europa en Azië van de Association of Executive Search Consultants (AESC) waarover het Nederlandse internetmagazine Managersonline berichtte. Vier van de tien ondervraagden werken in ondernemingen met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. De meeste respondenten zijn tussen de 35 en 54 jaar.
Meer dan de helft van de managers is niet tevreden met het evenwicht tussen werk en privé. Een bijna even groot deel vindt dat de verhouding de afgelopen vijf jaar verslechterd is. Zes van de tien klagen dat technologische ontwikkelingen als BlackBerry en mobiele telefoons de grenzen tussen werk en privé nog verder vervaagd hebben. Terwijl vorige generaties de lange werkdagen nog accepteerden als de prijs van succes, zegt tegenwoordig 56% er sterk over na te denken een promotie te weigeren indien die een negatieve invloed op het privé-leven zou hebben. De helft overweegt een sabbatical, hoewel acht van de tien denkt dat hun werkgever dat nooit goed zal keuren.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen