< Terug naar overzicht

Lut Sommerijns naar Loyens & Loeff

Lut Sommerijns, advocaat gespecialiseerd in aanvullende pensioenen en discriminatierecht, versterkt de praktijkgroep Arbeidsrecht, Pensioenen en Compensation & Benefits van Loyens & Loeff.

Door de groeiende democratisering van de beroepsgebonden aanvullende pensioenen, de complexe multidisciplinaire regelgeving en de focus op een duurzaam fondsenbeheer, groeit het belang van professionele expertise in de ‘tweede pensioenpijler’ aanzienlijk. Met het aantrekken van Lut Sommerijns wil advocatenkantoor Loyens & Loeff tegemoet komen aan de snel toenemende vraag naar gespecialiseerd advies en ondersteuning bij het opzetten en beheren van pensioenplannen en –fondsen.

Als advocaat heeft Sommerijns al meer dan 20 jaar ondernemingspensioenfondsen, sectorpensioenfondsen en sociale partners, alsook pan-Europese fondsen en groepen van multinationale ondernemingen met grensoverschrijdende pensioenactiviteiten en risicopoolings geadviseerd. Ze verruimde haar expertise van advocaat door de voorbije drie jaar als secretaris-generaal van de Belgische Vereniging van Pensioeninstellingen, pensioenfondsen en sociale partners bij te staan in de ontwikkeling van nieuwe wetgeving en in de niet-juridische aspecten van het pensioenfondsenbeheer.

“Met de komst van Lut Sommerijns verdiept Loyens & Loeff zijn adviesverstrekking naar bedrijven en hun pensioenfondsen op het vlak van sociaal, fiscaal, verzekeringstechnisch, burgerlijk en prudentieel recht. Daarnaast is haar ervaring als secretaris-generaal van de Belgische Vereniging van Pensioeninstellingen een bijkomende troef. Door de bewuste keuze van Lut Sommerijns om vanuit multidisciplinair perspectief haar specialisatie te kaderen binnen Loyens & Loeff, zijn cliënten en partners verzekerd van de meest vakkundige totaalaanpak”, stelt Christian Willems, vennoot en voorzitter van de praktijkgroep Arbeidsrecht, Pensioenen en Compensation & Benefits.

Sommerijns is ook een veelgevraagde spreker op nationale en internationale congressen over aanvullende pensioenen en publiceert regelmatig over deze materie. Ze doceert ook aan de KU Leuven over pensioenrecht en discriminatierecht.

Sommerijns is actief lid van verschillende professionele organisaties, waaronder het Human Resources Committee van AmCham (waarvan ze verschillende jaren ondervoorzitster was) en de International Pension & Employee Benefits Lawyers Association (IPEBLA). Ze is ingeschreven bij de balie van Brussel en New York.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen