< Terug naar overzicht

Ludwig Deweghe combineert Brussel met Leuven

Ludwig Deweghe, Compensation & Benefits Manager bij Philips België, neemt ook de rol van HR-manager op voor de site Philips Leuven.

Ludwig Deweghe (34) maakt sinds 2001 carrière bij de HR-afdeling van de landenorganisatie Philips in Brussel. Hij was er onder andere Recruitment & Training Coördinator en HR Tools & Labour Market Relations Manager. De voorbije jaren lag zijn hoofdfocus op beloning. Als Compensations & Benefits manager is Deweghe verantwoordelijke voor het beloningsbeleid voor de zowat 4000 medewerkers van Philips in België.
Hij zal deze taak verder blijven vervullen samen met zijn nieuwe rol in Leuven. Philips Leuven is onderdeel van Philips Consumer Lifestyle, er werken zowat 140 medewerkers. Men ontwikkelt en commercialiseert geavanceerde afstandsbedieningen, mobiele infotainmentproducten en draagbare displayproducten voor internettoepassingen.
Deweghe over zijn carrièrestap: “De Leuvense afdeling zit ingebed in een internationale organisatie die in volle verandering is en met Vision 2010 een ambitieus toekomstplan heeft. Voor de HR-functie betekent dit dat er alleszins nogal wat verandering zal begeleid moeten worden. In het 'center of competence' dat Leuven is, bestaat de permanente uitdaging om de sterktes van de medewerkers uit te bouwen en een klimaat te creëren waarin mensen graag werken. Deze functie biedt mij ook de kans om - na ervaring in de backoffice van de Belgische landenorganisatie - ook meer operationele HR-vraagstukken te mogen aanpakken.”
Deweghe studeerde samen met Koen Van Holderbeke, zijn voorganger in de Leuven-functie, af als master in Psychologie (Arbeids- en Organisatiepsychologie) aan de KU Leuven in 1997. Na enkele jaren als stafmedewerker bij de Vlaamse Interuniversitaire Raad, zette hij in 2001 bij Philips zijn carrière verder op de HR-afdeling van de landenorganisatie te Brussel.

Meer info over de carrièrestap van Koen Van Holderbeke naar Premium Sound Solutions? Klik hier.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen