< Terug naar overzicht

Lucrèce Reybroeck verlaat DHL voor Euroports Holdings

Lucrèce Reybroeck heeft na bijna 13 jaar afscheid genomen van DHL Worldwide Network SA en DHL Worldwide Express Logistics SA, waar ze HR-directeur was voor het Europese hoofdkwartier. Ze gaat aan de slag bij Euroports Holdings als Europees HR-directeur m

Lucrèce Reybroeck studeerde Rechten aan de Universiteit Gent met specialisatie in Sociaal Recht, Europees en Internationaal Arbeidsrecht. Na haar studies kon ze onmiddellijk aan de slag bij NV Deckers, een verkoper van medische toestellen in Haasrode. Ze werd er HR- en Legal Affairs Manager. Na twee jaar werd ze ook HR-manager voor NV Pleuger, een verkoper van laboratoriumtoestellen die in dezelfde Rotterdamse Internatio Muller-groep zat.

In 1987 werd ze assistent-HR-manager voor Ikea Belgium. Opnieuw twee jaar later werd ze er HR-manager. Haar verantwoordelijkheden waren rekrutering en selectie van management- en directeurposities, training en managementontwikkeling en opvolgingsbeleid. Ook het opvolgen en implementeren van sociaal recht, remuneratiebeleid en management van expats vielen onder haar bevoegdheden. Ze zorgde er bovendien voor de opleiding en coaching van vier HR-managers van de vier Belgische filialen van Ikea en coördineerde de HR-strategie voor alle Belgische filialen.

“Ik was er ook betrokken in HR-projecten zoals de ontwikkeling van een trainingsprogramma, waarbij we samenwerkten met Nederland om alle HR-managers en filiaalmanagers in België en Nederland op te leiden”, vertelt Reybroeck. “Binnen Ikea moeten de groeiende landen de nieuwe landen mee ondersteunen. Wanneer er dus een filiaal in Boedapest werd geopend, was ik verantwoordelijk voor het aanwerven van het managementpersoneel.”

Na tien jaar verliet Reybroeck Ikea Belgium om HR-directeur voor het Europees en wereldwijd hoofdkwartier te worden bij DHL Worldwide Network en Worldwide Express Logistics. Ze werd er verantwoordelijk voor alle HR-gerelateerde zaken, waaronder interne communicatie, management van het Belgisch pensioenfonds en HRIS-systemen. “De omgeving van een hoofdkwartier is nogal complex wat personeelsbeleid betreft”, zegt Reybroeck. “Het gaat er vooral om hoger geplaatst managementpersoneel dat bestaat uit zowel Belgen als buitenlandse werknemers. In totaal zo’n 1000 mensen, waaronder 250 expats. Het is een erg complexe omgeving met meer dan 100 loonsystemen.”

Wanneer DHL gekocht werd door Deutsche Post, was Reybroeck verantwoordelijk voor de integratie van de hoofdkantoren in Basel en Bonn in het hoofdkwartier van Brussel. “In 2004 was ik ook verantwoordelijk voor de verhuizing van de wereldwijde functies van Brussel naar Bonn”, vertelt ze. “In 2010 is er een project gestart waarbij alle Europese en wereldwijde functies naar Bonn, Leipzig en Praag zullen verhuizen.”

Sinds juni 2010 is Reybroeck aan de slag bij Euroports Holdings als Europees HR-directeur. “Ik ben er verantwoordelijk voor de aansturing van de HR-strategie binnen de groep. Euroports wil een consistenter HR-beleid in de hele groep realiseren, wat moet resulteren in meer mogelijkheden voor de werknemers”, aldus Reybroeck.

Vooral de opportuniteit om een nieuwe functie in te vullen, spreekt haar aan. “Voorheen bestond op Europees vlak de functie van HR-directeur nog niet. Dus dat biedt enorme mogelijkheden op vlak van HR. En het feit dat het een Europese groep betreft, biedt me een dimensie waar ik erg van houd. Ik kom erg graag in contact met andere landen en culturen.”

Euroports Holdings heeft zijn Belgische hoofdzetel in Antwerpen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen