< Terug naar overzicht

Luc De Donder is HR-directeur bij Otis

Luc De Donder komt aan het hoofd van het HR-departement van Otis Benelux. Otis Elevator Company is ’s werelds grootste fabrikant, installateur en dienstverlener inzake liften, roltrappen en rolpaden.

Luc De Donder (47) is licentiaat in de Psychologische en Pedagogische Wetenschappen richting Bedrijfspsychologie (Universiteit Gent) en heeft er al een rijkgevulde carrière opzitten in human resources. Hij startte zijn loopbaan als junior account executive bij Apport-infoplan (een divisie van McCann-Erickson). Na een tussenstop in de academische wereld (wetenschappelijk medewerker Rijksuniversiteit Gent), werd hij in 1982 personeelsbeheerder bij de Generale Bank. De Donder was er achtereenvolgens verantwoordelijk voor de selectie van Nederlandstalige werknemers, managementtrainingen en de selectie en vorming van de 2000 medewerkers van de zone Noordwesten. In 1991 stapte hij over naar Vandemoortele waar hij eerst verantwoordelijk was voor het personeelsbeheer van de arbeiders en bedienden in Izegem en na de uitbreiding van de groep HR-manager werd van de refining and consumers goods division.


Van 1995 tot 1999 was Luc De Donder HR-manager bij Tupperware, eerst voor de Belgische vestigingen, nadien voor TEAM (Tupperware Europe, Africa and the Middle East).
In 1999 werd De Donder directeur HRM bij Mercator Noordstar, waar hij ook benoemd werd tot gedelegeerd bestuurder, verantwoordelijk voor middelen. In 2001 richtte hij een eigen vennootschap op waarmee hij werkte voor Punch, Intermedicale en SBS.
Nu komt Luc De Donder aan het hoofd van het HR-departement van Otis Benelux. Otis Elevator Company is ’s werelds grootste fabrikant, installateur en dienstverlener inzake liften, roltrappen en rolpaden.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen