< Terug naar overzicht

Luc De Donder en Raoul De Noël nieuwe consulenten bij Carela

Luc De Donder begeleidt sinds kort de Brusselse Nederlandstalige klanten van outplacement- en coachingbedrijf Carela. Raoul De Noël doet hetzelfde in Antwerpen.

Luc De Donder (51) is licentiaat in de Psychologische en Pedagogische Wetenschappen richting Bedrijfspsychologie (Universiteit Gent) en heeft er al een rijkgevulde carrière opzitten in human resources. Hij startte zijn loopbaan als junior account executive bij Apport-infoplan (een divisie van McCann-Erickson). Na een tussenstop in de academische wereld (wetenschappelijk medewerker Universiteit Gent), werd hij in 1982 personeelsbeheerder bij de Generale Bank. De Donder was er achtereenvolgens verantwoordelijk voor de selectie van Nederlandstalige werknemers, managementtrainingen en de selectie en vorming van de 2000 medewerkers van de zone Noordwesten. In 1991 stapte hij over naar Vandemoortele waar hij personeelsbeheer van de arbeiders en bedienden in Izegem onder zijn hoede had. Na de uitbreiding van de groep werd hij HR-manager van de refining and consumers goods division.
Van 1995 tot 1999 was Luc De Donder HR-manager bij Tupperware, eerst voor de Belgische vestigingen, nadien voor TEAM (Tupperware Europe, Africa and the Middle East). In 1999 werd hij directeur HRM bij Mercator Noordstar, waar hij ook benoemd werd tot gedelegeerd bestuurder, verantwoordelijk voor middelen. In 2001 richtte hij een eigen vennootschap op waarmee hij werkte voor Punch, Intermedicale, Mobistar, Prolion en SBS. Vervolgens kwam Luc De Donder aan het hoofd van het HR-departement van Otis Benelux.
Raoul De Noël zal in Antwerpen instaan voor de begeleiding van de kandidaten in outplacement. De Noël is industrieel ingenieur Elektronica en werkte gedurende 30 jaar voornamelijk in de telecom en ICT-wereld, waar hij actief was in de ontwikkeling van hardware, technisch-commerciële ondersteuning en KAM voor het collectief netwerk. Na twee jaar ontwikkelingshulp in Brazilië en recent de heen/terug voettocht naar Santiago de Compostela, geeft hij voorrang aan sociaal menselijke waarden en leefmilieu.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen