< Terug naar overzicht

Luc Cortebeeck stapt eind 2011 op als ACV-voorzitter

De bestuurswissel bij het ACV gebeurt op 1 januari 2012. Luc Cortebeeck zal dan bijna 40 jaar in dienst geweest zijn van de christelijke vakbond, waarvan 12,5 jaar als voorzitter.

Luc Cortebeeck (61) studeerde af als maatschappelijk assistent en leerde het ACV kennen tijdens een stage bij de dienst Vorming en Ondernemingsafgevaardigden. In 1972 werd hij verantwoordelijke van de ACV-jongeren Mechelen.

In 1973 ging Cortebeeck aan de slag als medewerker van de dienst Ondernemingen – ACV-Nationaal. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor de uitbouw en de opleiding van een groep deskundigen in economische en financiële informatie. Het opzetten van een opleidingsprogramma voor ondernemingsraadsleden, ondernemingsraden (onder meer de leiding van de sociale verkiezingen), arbeidsorganisatie, veiligheid en gezondheid.

In 1983 werd hij secretaris van het verbond Mechelen en in 1987 nationaal secretaris ACV, verantwoordelijk voor het Vlaamse ACV. In die periode was hij onder andere ook drie jaar SERV-voorzitter.

Op 1 januari 1999 werd Cortebeeck verkozen als ACV-voorzitter.

“Omdat het ACV internationaal erg actief is, vroeg het dagelijks bestuur dat ik de internationale mandaten, met onder meer het adjunct-voorzitterschap van het Internationaal Vakverbond, zal voortzetten tot 2014”, aldus Cortebeeck.

Andere mandaten en functies van Cortebeeck zijn: lid van het bestuur van ACW, lid van de raad van bestuur van Acrofin en Auxipar, regent van de Nationale Bank van België, deputy-president van het Internationaal Vakverbond, voorzitter werknemersgroep in de Commissie voor de Toepassing van de Normen bij de Internationale Arbeidsconferentie, vicepresident van de Trade Union Advisory Committe bij de OESO, lid van de raad van bestuur van VIGEO en lid van de raad van toezicht va de Overheid der Financiële Diensten.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen