< Terug naar overzicht

Loopbaanongelijkheid kan pret niet bederven

Een meerderheid van vrouwelijke en mannelijke bedrijfleiders erkent het bestaan van loopbaanongelijkheid voor vrouwen. Die ongelijkheid belet niet dat vrouwen voldoening vinden in hun werk.

De vaststellingen zijn voor rekening van Accenture, dat 1200 mannelijke en vrouwelijke bedrijfsleiders uit de Verenigde Staten, Canada, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Filippijnen een enquête voorschotelde over het thema van ‘het glazen plafond’. Accenture vroeg deze managers naar de factoren die hun carrière hadden beïnvloed, op drie dimensies: de individuele omgeving (carrièreplanning, professionele bekwaamheid en assertiviteit), de bedrijfsomgeving (stimulerende leiders, duidelijke promotieprocessen en specifieke trainingsprogramma’s) en de sociale omgeving (gelijke rechten, overheidssteun voor ouderschapsverlof). Het verschil in antwoorden van de vrouwen en de mannen moest dan een indicatie geven van de dikte van het glazen plafond. Volgens de studie gelooft slechts 30% van de vrouwen en 43% van de mannen dat vrouwen dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen in hun werkomgeving.

Uit de studie komt wel naar voren dat vrouwelijke managers evenveel voldoening halen uit hun carrière en hun functie of positie als mannen. Verhoudingsgewijs vonden evenveel vrouwen als mannen (58%) dat zij een eerlijk salaris kregen, in verhouding tot hun inspanningen. Een ongeveer gelijk aantal vrouwen als mannen (66% vs. 70%) zei ook zich zeker te voelen van zijn/haar job. Enkele vrouwelijke managers zien het glazen plafond veeleer als een sociaal obstakel dan als een individuele barrière.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen