< Terug naar overzicht

Lode Fiey verlaat Dexia, Eric Van Gool volgt hem op

HR-directeur Lode Fiey verlaat op 1 augustus Dexia Bank. Fiey, die eerder zijn adelbrieven verwierf bij Alcatel en EDS Belux en in het najaar van 2002 aan de slag ging bij Dexia, wordt opgevolgd door Eric Van Gool, een oudgediende van Bacob en Artesia, di

Bedrijfspsycholoog Lode Fiey (41) werd in het najaar van 2002 door Dexia Bank weggeplukt bij ICT-dienstverlener EDS, waar hij HR-directeur was voor België, Luxemburg en Nederland. Bij EDS was hij aangetreden in 1999. Hij werd er meteen en onverwacht geconfronteerd met een wisseling van de internationale bedrijfsleiding en een totale reorganisatie van de bedrijfsstructuur. Hij vormde er met zijn team succesvol het personeelsdepartement om van een ondersteunende administratie tot een strategisch belangrijke afdeling en boekte onder meer opvallende resultaten op het vlak van retentiemanagement. Dit leverde hem in 2002 een nominatie op voor de poll van de HR-manager van het jaar. Van 1988 tot 1999 had Fiey de stiel geleerd in de gerenommeerde kweekvijver van Alcatel Bell, eerst als rekruteringsverantwoordelijke, daarna als leider van diverse HR-projecten. Hij vertrekt nu voortijdig bij Dexia Bank, “in onderling overleg” en voorlopig met onbekende bestemming.
Zijn opvolger Eric Van Gool (43) studeerde pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven en behaalde een MBA in Antwerpen. Hij startte zijn carrière als docent in het pedagogisch en economisch hoger onderwijs en trad in 1987 in dienst bij Bacob. Daar was hij eerst regioverantwoordelijke Retail Banking. In 1994 werd Van Gool hoofd Organisatie- en Managementontwikkeling. Hij begeleidde tal van interne bedrijfsherstructureringen en globale HR-projecten. Na de fusie van Bacob en Paribas België tot Artesia droeg Van Gool als HR-manager de verantwoordelijkheid voor de harmonisatie van de personeelsstatuten en de functionele integratie van de diverse directies en afdelingen binnen de bankgroep. Sinds de juridische fusie van Dexia Bank en Artesia in 2002, leidt Eric Van Gool de integratieonderhandelingen met de sociale partners. Op 22 juli 2003 werd hij benoemd tot directeur Human Resources.
Het personeelsbeleid bij Dexia is geen sinecure en torst nog steeds de lasten van de fusie. Verscheidene CAO’s werden dit jaar gesloten over de “harmonisatie van de statuten”, maar de invoering van een nieuw arbeidsstelsel had heel wat voeten in de aarde. Dexia sloot terzake een CAO met de christelijke en liberale vakbonden, maar de socialistische BBTK-Setca weigerde te tekenen en diende begin deze maand zelfs een stakingsaanzegging in met een duur van 60 dagen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen