< Terug naar overzicht

Lieselot D’Hoest HR-verantwoordelijke Massimo Dutti

Lieselot D’Hoest is de nieuwe HR-verantwoordelijke Benelux van Massimo Dutti, een winkelketen in dames-, heren-, en kinderkleding. Ze stroomlijnt er de rekruteringsactiviteiten, actualiseert het personeelsbeheersysteem en werkt een retentiebeleid uit.

Lieselot D’Hoest (31) is bachelor Maatschappelijk Assistent, optie Sociaal-Cultureel Werk (Ipsoc, Kortrijk,1999). Ze kijkt terug op tien jaar generalistische ervaring in een waaier aan sectoren.
Haar carrière startte ze als Assistant Payroll Manager bij Philips Industrial Activities te Brugge. Ze voerde er mee de loon- en personeelsadministratie voor 600 vaste werknemers uit, stond in voor het beheer en de planning van sollicitaties, nam assesments af en introduceerde nieuwe medewerkers.
Na een acquisitie in 2003 werd D’Hoest voorgedragen als HR Generalist/Payroll Manager voor het nieuwe filiaal van de Amerikaanse firma Jabil Circuit. “Samen met mijn voormalige Philips-collega HR-Manager Chris Ledeganck bouwden we het personeelsbeleid op. Dat was de perfecte leerschool: vier jaar had ik een enorm gevarieerd pakket, was ik betrokken in vrijwel alle HR-processen en kreeg ik de mogelijkheid ook projectmatig te werken”, getuigt D’Hoest. In 2007 wachtte echter de collectieve sluiting van het bedrijf.

Ommekeer


Ook voor D’Hoest betekende dit een ommekeer: ze ging aan de slag als HR-coördinator van Het Concertgebouw, het internationaal muziek- en podiumkunstencentrum in Brugge, dat een veertigtal werknemers telt. Ze was verantwoordelijk voor de loon- en personeelsadministratie, het personeelsbeheer en –planning, opleiding, personeelsbegroting en het HR-budget. Daarnaast fungeerde ze als aanspreekpunt voor de werknemers, stond ze in voor de rekrutering en selectie en voerde ze mee het diversiteitsplan uit. Aan het einde van haar vervangingsovereenkomst, in september 2007, stapte D’Hoest over naar de Cel Communicatie, Marketing en PR van Het Concertgebouw. Daarna werkte ze ook nog enkele maanden op de Artistieke Cel, waar ze projectonderzoek en –administratie deed en de contracten met artiesten en managementkantoren verzorgde.
In 2008 volgde alweer een sprong in het diepe: D’Hoest koos de job van Recruitment Consultant bij Randstad in Londen. Ze richtte de nieuwe divisie ‘Select Retail’ op, deed aan marktonderzoek en headhunting en interviewde en selecteerde kandidaten. Na een half jaar stapte D’Hoest op, omdat een commerciële rol niet haar ambitie was.

Terug naar HRM


Bij Massimo Dutti keert ze nu terug naar HRM. Dit bedrijf maakt deel uit van de Inditex-groep, de grootste textielgroep ter wereld, die ook merken als Zara, Zara Home, Bershka, Uterqüe, Pull&Bear onder haar vleugels draagt. D’Hoest is verantwoordelijk voor alle HR-aspecten voor de 21 winkels in België en Luxemburg, samen goed voor een 180-tal werknemers. Sinds mei is ze ook HR-verantwoordelijke voor het nieuwe modeconcept Uterqüe (kledij en mode-accessoires voor vrouwen).
D’Hoest staat voor een aantal uitdagingen: “Met verscheidene nieuwe winkelopeningen in het vooruitzicht, is één van de belangrijkste uitdagingen het stroomlijnen van de rekruteringsactiviteiten voor de verschillende merken. Dit gaat naast de selectie ook om het uitdenken van verschillende rekruteringscampagnes en het starten van een jobsite. Een andere uitdaging is het aanpassen van de personeelsadministratieve processen aan de groei van het bedrijf. We tellen nu 200 werknemers en het personeelsbeheersysteem moet aangepast worden. Verder is ook het uitwerken van een retentiebeleid een uitdaging. Een hoog personeelsverloop mag dan al eigen zijn aan de sector, toch moeten we trachten medewerkers te blijven motiveren.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen