< Terug naar overzicht

Lien De Cnop nieuwe Compensation & Benefits Manager EMEA bij Gates Corporation

Begin mei startte Lien De Cnop als Compensation & Benefits Manager EMEA bij Gates Corporation, een fabrikant van hi-tech rubberriemen en -slangen. Na 10,5 jaar dienst bij chocoladefabrikant Barry Callebaut was het tijd voor een nieuwe uitdaging in een totaal andere sector.

Lien De Cnop (42) behaalde een licentiaat Psychologie (optie Bedrijfspsychologie) aan de UGent in 1998. Haar eerste carrièrestappen zette ze tussen 1998 en 2005 bij IT-multinational IBM als consultant/projectmanager. Ze stond er in voor de implementaties van de HR/payrollsoftware HR Access en voor optimalisatietrajecten.

Tussen 2005 en 2006 werkte De Cnop 11 maanden lang bij HR-dienstverlener SD Worx als consultant, waar ze zorgde voor optimalisatietrajecten bij klanten. Vervolgens startte ze bij ‘s werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut als Head of the ESS Europe. Het doel was om op Europees niveau een HR-software te implementeren en de processen te aligneren over de verschillende landen heen.

Geleidelijk aan rolde ze meer en meer in compensation & benefits. Zo was ze verantwoordelijk voor de bonusberekeningen, de performance cycle, functiewegingen, de automatisatie van processen, fleet, budgetten, salary review, rapporteringen, analyses, … De Cnop was ook projectleider voor de implementatie van ‘SuccessFactors’, wat wereldwijd werd uitgerold in het bedrijf, binnen Barry Callebaut EMEA.

Na 10,5 jaar dienst bij de chocoladegigant was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die heeft de bedrijfspsychologe nu gevonden bij Gates. Gates Corporation, met hoofdkwartier in Denver (VS), is een toonaangevende fabrikant van hi-tech rubberriemen en -slangen voor industriële, hydraulische, agrarische en automobieltoepassingen. Gates levert niet enkel aan alle grote auto- en machinefabrikanten, maar ook aan de ‘aftermarket’. De automobielindustrie, transport, agricultuur, mijnbouw, bouw, kantoorbenodigdheden, computertechnologie en voedselverwerking zijn de primaire industrieën die het bedient.

“Een totaal andere industrie, waar ik veel kan leren en ook mijn ervaring zal kunnen toepassen. De verschillende processen zullen bekeken worden, en aangepast en verbeterd waar mogelijk. Ik kijk er alvast naar uit”, aldus Lien De Cnop.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen