< Terug naar overzicht

Liberale vakbond kiest Mario Coppens als nationaal voorzitter

De Liberale vakbond ACLVB verkoos Mario Coppens met 85 procent van de stemmen als nieuwe nationaal voorzitter. Hij zal de functie overnemen van Jan Vercamst.

Met Mario Coppens komt een ervaren jurist en onderhandelaar aan het hoofd van de organisatie. Hij werkt reeds 30 jaar voor de ACLVB en oefende achtereenvolgens de functie uit van diensthoofd juridische dienst en personeelsdirecteur. In deze laatste functie timmerde Coppens als lid van het directiecomité al jaren mee aan een versterking van de dienstverlening voor afgevaardigden en leden, en de externe profilering van ACLVB.

De pas verkozen nationaal voorzitter engageerde zich dan ook om beide thema’s de komende jaren verder op de kaart te zetten. Dat begint volgens hem met overleg en dialoog, maar ook met duidelijk zeggen waar het op staat. En dat geldt ook voor het sociaal overleg: “De ACLVB wil akkoorden afsluiten, maar niet ten koste van alles. Water bij de wijn is oké, maar zuiver water, neen bedankt!”

“Meer verhaal, minder kabaal”

Coppens riep de regering dan ook op om ten opzichte van het overleg een meer neutrale houding aan te nemen. Hij gaf ook een boodschap mee in het kader van het eigen vakbondsimago: “Wij zullen de komende jaren moeten werken aan een positief imago. Een vakbond die positieve oplossingen formuleert en akkoorden nastreeft. Kortom, meer verhaal, minder kabaal. Indien acties noodzakelijk zijn, moeten we zoeken naar methoden die minder aanleiding kunnen geven tot negatieve sfeerschepping. Als vakbond moeten we op een constructieve wijze meezoeken naar oplossingen, zowel op nationaal als op bedrijfsvlak. Daarom is het belangrijk dat we onze afgevaardigden opleiden tot experts en jongeren dagelijks de meerwaarde laten ervaren van de vakbond.”

Bron: ACLVB (aclvb.be)


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen