< Terug naar overzicht

Lesley Vanleke programmamaker bij De Baak

Lesley Vanleke is programmamaker bij opleidingsinstelling De Baak.

Lesley Vanleke (39) studeerde Klinische Psychologie aan de KU Leuven en Personeelswetenschappen aan UAMS.

Na een stagejaar als klinisch psycholoog maakte ze de overstap naar HR: in 1998 werd ze HR-businesspartner bij Dexia. Ze was er verantwoordelijk voor rekrutering en selectie, en fungeerde ook als businesscontactpersoon voor alle HR-gerelateerde zaken. Na vier jaar werd ze er verantwoordelijk voor HR-projecten, onder andere voor de implementatie van persoonlijkheids- en IQ-testen. Ze maakte ook deel uit van het projectteam dat de functieclassificatie voor zijn rekening nam.

In 2006 werd ze talent development manager, waarbij ze instond voor de implementatie van carrièremanagement, talentgrid, carrière-interviews en loopbaanplannen. Ze was ook verantwoordelijk voor het ontwerpen van trainingmodules voor verschillende doelgroepen.

Na bijna tien jaar bij Dexia maakte Vanleke in 2008 de overstap naar Truvo als talent development manager en coördineerde een hele rist taken. Zo ontwierp en implementeerde ze een competentiemodel. Daarvoor stuurde ze ook HR-instrumenten en -processen bij in functie van dat model. Ze installeerde een e-learningplatform, hertekende samen met het projectteam het rekruteringsproces en ontwierp een trainingsprogramma voor leidinggevenden.

In juni 2010 werd Vanleke HR-programmamanager op de Universiteit Antwerpen Management School (UAMS, de huidige Antwerp Management School). Ze was er verantwoordelijk voor het hertekenen van de masterclass in HRM en was ook programmamanager voor de opleiding Duurzaam HRM.

Sinds oktober 2012 is Vanleke programmamaker bij De Baak, een gerenommeerde opleidingsinstelling van Nederlandse oorsprong. De focus ligt op ondernemerschap, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. De instelling telt 300 medewerkers en heeft vestigingen in Driebergen, Noordwijk, Amsterdam en Antwerpen.

De passie van Vanleke ligt bij vraagstukken die raken aan thema’s als duurzame inzetbaarheid, welzijn op het werk en werkbaar werk. Ze gaat bij de benadering van deze thema’s uit van 'nieuw normale organisaties' ofwel het NiNO-perspectief. NiNO’s hanteren een stakeholdersbenadering en participatie krijgt een belangrijke plaats in hun manier van werken.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen