< Terug naar overzicht

Leon Vliegen VP HR Protective Packaging Business Europe

Leon Vliegen is de nieuwe VP HR van Protective Packaging Business Europe, een business unit van verpakkingsspecialist Pregis. De aanstelling van Vliegen, in 2003 HR-manager van het Jaar, past in de centralisatie van een aantal functies binnen Protective P

Leon Vliegen (48), sociaal pedagoog van opleiding, begon zijn carrière in het lerarenkorps. Daarna werd hij assistent in een ziekenhuis en onderzoeker aan het Limburgs Instituut voor Samenlevingsopbouw, waar hij zich toelegde op het meer arbeidsmarktgericht maken van het avondonderwijs in het kader van de reconversie. Hij zette zijn carrière voort als secretaris van de gedeputeerde van de provincie Limburg, een functie die hij anderhalf jaar uitoefende.

Als hij adjunct-directeur wordt van werkgeversorganisatie VKW Limburg, ontwikkelen zich contacten met en interesse voor het bedrijfsleven. Dat vertaalt zich in een carrièreswitch naar plasticfabrikant Borealis Polymers, waar hij aangesteld wordt als coördinator van de expats.
Tijdens zijn carrière daar besluit Vliegen zich verder te ontwikkelen en volgt hij een masteropleiding HR-management in Hasselt en een leiderschaps- en marketingopleiding aan de gerenommeerde business school IMD in Lausanne. Bij Borealis groeit hij intussen verder door tot HR-manager van de vestiging in Zwijndrecht, om later overkoepelend HR-manager van alle Belgische vestigingen te worden.
Onder zijn bewind pakt Borealis in 2002 de prijs voor Mensvriendelijkste Bedrijf, een jaar later mag Vliegen zich HR-manager van het Jaar noemen. Bij Borealis wordt de Limburger nadien HR-manager Polyofins Business Group (sales, marketing, supply chain, investeringen).
Hij stapt in 2008 over naar Tyco Electronics, het vroegere Raychem, waar hij tot 31 december 2009 de functie van Global HR Director voor de Telecom/Outside Plant bekleedt.

Bij Protective Packaging Business Europe, gevestigd in het Limburgse Wellen, is Vliegen nu als VP HR eindverantwoordelijke voor het personeelsbeleid. Hij rapporteert rechtstreeks aan de president van Protective Packaging en aan de VP HR van de Pregis-groep. Vliegen zal de HR-processen verder ontwikkelen, zodat ze de business en groei van de business unit ondersteunen.

Protective Packaging Business Europe is een business unit van de Pregis-groep. Het draait een jaaromzet van ongeveer 150 miljoen euro en telt 1120 medewerkers. Het bedrijf heeft een twaalftal vestigingen in Europa.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen