< Terug naar overzicht

Leon Vliegen ruilt Borealis voor Tyco Electronics

Leon Vliegen begint deze week als Global HR Director voor één van de business-segmenten van Tyco Electronics: Telecom/Outside Plant. Vanuit Kessel-Lo zal Vliegen de wereldwijde HR-verantwoordelijkheid dragen over zo’n 3000 medewerkers.

Leon Vliegen (46) studeerde Sociale Pedagogie en behaalde een master in HRM aan het Limburgs Universitair Centrum (LUC). Sinds 1996 is hij aan de slag bij Borealis, actief in de (petro)chemie met de productie van kunststoffen (polyethyleen en polypropyleen). Door de jaren heen bekleedde hij er verschillende HR-functies: hij startte als expatriates & HR systems manager, werd later HR-manager bij Borealis in Zwijndrecht om in 1999 HR & organisational development manager te worden. Een jaar later groeit hij door tot overkoepelend HR-manager, waarbij hij de HR-verantwoordlijkheid draagt voor een duizendtal werknemers op vier locaties.

In 2002 halen Borealis en Vliegen de prijs voor Mensvriendelijk Bedrijf binnen, en in 2003 wordt Vliegen verkozen tot HR-manager van het Jaar.

In 2005 werd Vliegen Business HR-manager van Borealis Polyolefins. Die functie verhuist nu naar Wenen, samen met het topmanagement van de commerciële business-groep. Vliegen en Borealis beslisten in onderling overleg om uit elkaar te gaan.

Voor zijn carrière bij Borealis werkte Vliegen voor het Limburgs Instituut voor Samenlevingsopbouw (LISO), waar hij onderzoek deed naar het meer arbeidsmarktgericht maken van onderwijs sociale promotie in het kader van de reconversie. Hij was ook anderhalf jaar privésecretaris van een gedeputeerde van de provincie Limburg en adjunct-directeur VKW-Limburg (Verbond van Kristelijke Werkgevers en Kaderleden).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen