< Terug naar overzicht

Leon Vliegen (Borealis) is de HR-manager van het Jaar

Gisteren werd Leon Vliegen, HR-manager België bij Borealis Polymers, op de HRM Night voorgesteld als HR-manager van het Jaar 2003. Voor de verkiezing brachten 432 personeelswerkers een geldige stem uit. In deze 14de pop poll van organisator Rhesus ging V

Leon Vliegen (41) begint het prijzen winnen gewend te geraken. Eerder werd hij binnen de Borealis-groep al uitgeroepen tot HR-manager van het jaar. In 2002 sleepten Vliegen en Borealis bovendien de prijs “Mensvriendelijk Bedrijf” in de wacht, een initiatief van Vlaams minister van Gelijke Kansen Mieke Vogels.
Deze keer werd het een nek-aan-nek-race met Agnes Bosmans: de Borealis-man behaalde 688 punten, de Promedia-vrouw 655.
In zijn dankwoord toonde de eerder bescheiden Limburger zich gecharmeerd door de bekroning. Hij liet echter niet na om – zoals bij de vorige gelegenheden – duidelijk te maken dat succesvol personeelsbeleid een collectieve zaak van de bedrijfsleiding en de medewerkers is. Opvallend was dat hij ook de vakbonden vermeldde als positief betrokken partij.
Leon Vliegen is sociaal pedagoog en master in HRM (Limburgs Universitair Centrum). Hij startte bij Borealis als expatriate-coördinator en groeide door tot HR-manager van de vestiging Zwijndrecht, alvorens hij de verantwoordelijkheid kreeg voor alle Belgische bedrijven van Borealis. In een vorig leven was Vliegen onder meer adjunct-directeur van het VKW-Limburg.
Een exclusief interview met de HR-manager van het Jaar 2003 leest u in HR Square nr. 3 van april.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen