< Terug naar overzicht

Leen Lambrechts eerste Nederlandstalige vrouwelijke Master Certified Coach in de Benelux

Leen Lambrechts, mede-oprichter van The Coaching Square, is de eerste Nederlandstalige vrouwelijke Master Certified Coach in de Benelux. Haar certificatie werd toegekend door de wereldwijde International Coach Foundation (ICF) en is gebaseerd op meer d

Master Certified Coach (MCC) is het hoogste ICF-erkenningsniveau voor professionele coaches. Het certificaat bewijst een uitgebreide ervaring en de hoogste kwaliteitscompetenties zoals gedefinieerd door beroepsfederatie ICF. De Master-certificatie krijgt men na het voorleggen van een uitgebreid dossier (bewijs van minimum 200 uren gespecialiseerde opleiding en minimum 2500 praktijkuren coaching) en een examen (audio-opnames van coaching met klanten, mentor coaching, een uitgebreid schriftelijk examen en mondelinge examens met internationale assesoren).

De eerste stappen van Lambrechts als coach dateren van 1991. Daarvoor gaf ze les in het hoger onderwijs en leidde ze een buitensportorganisatie. Ze werkte ook voor diverse multinationals, o.a. voor DHL Europe, in de domeinen HR, vorming, opleiding, training en coaching van trainers. In 1996 richtte ze Coaching Association Belgium op in samenwerking met de Associatie Voor Coaching in Nederland.

Samen met vier collega’s die ze ontmoette bij ICF België, creëerde ze The Coaching Square, een drietalige coachingschool. Haar collega’s Marleen Boen, Sylviano Cannio, Dominique Ringler en Françoise Sax zijn eveneens gecertificeerd bij ICF. The Coaching Square biedt een ontwikkelingsparcours aan voor professionals die op diverse niveaus willen leren coachen: voor managers, toekomstige coaches en beroepscoaches. Alle modules zijn gestoeld op de ICF-competenties en bevorderen zowel het weten (kennis), het kunnen (vaardigheden) als het ‘zijn’ (coachingattitude en persoonlijke ontwikkeling).


In HR Square 44 (april) worden al uw vragen over coaching en mentoring beantwoord en krijgt u ook meer uitleg over ICF. Vraag een gratis proefnummer aan proefnummer@hrsquare.be.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen