< Terug naar overzicht

Kurt Offeciers van Domo naar Vopak

Kurt Offeciers, tot voor kort HR-manager van de productiesite van Domo te Zwijnaarde, is aan de slag gegaan als HR-manager bij Vopak.

Kurt Offeciers (37) is sinds eind december 2007 de HR-eindverantwoordelijke van Vopak België. Naar eigen zeggen werd hij aangetrokken door het sterke inhoudelijke jobaanbod. Vopak, wereldleider in tankopslag van vloeibare chemicaliën en minerale oliën, was op zoek naar een vervanger die Dries Gilles (HR Director Vopak België) moet opvolgen. Gilles zal immers in de loop van het tweede kwartaal van 2008 zijn carrière bij Vopak afsluiten.

Naast de nationale HR-eindverantwoordelijkheid zal Offeciers ook participeren in een internationale HR-werkgroep van Vopak die de beste HR-praktijken tussen de verschillende Vopak-landen wil uitwisselen en in België implementeren.

Offeciers is nu acht jaar actief als HR-manager. Na het behalen van het diploma Maatschappelijk Assistent werkte hij enkele jaren voor het ministerie van Justitie in België en voor het ministerie van Justitie in Nederland.

In 1999 besloot Offeciers om zich te herscholen in HR en zijn loopbaan in dit vakgebied verder te zetten. Hij begon daarop als HR-manager bij de internationale logistieke groep Schenker. Begin 2000 werd hij gevraagd om de fusie tussen Schenker Belgium (een Duitse holding) en Schenker BTL (een Zweedse holding) te begeleiden. Offeciers werd verantwoordelijk voor het HR-departement van Schenker in België, toen een onderneming met 650 werknemers, verspreid over zes vestigingen. Voor deze Duitse multinational gaf Offeciers ook internationale HR-projecten (onder andere world exchange program en leadership program) mee inhoud en vorm.

In 2003 stapte hij over naar de farmaceutische sector. Bij Medisearch International werd hij verantwoordelijk voor het HR-beleid nationaal en internationaal (Spanje, Polen, Verenigd Koninkrijk en VS). Na de overname van Medisearch door SGS Life Science Services kreeg Offeciers in 2006 een aanbod van Domo. Hij kon als HR-manager de productiesite van Domo (textiel & chemie) in Zwijnaarde (een 600-tal medewerkers) leiden.

Offeciers werkte er samen met het operationeel management een beoordelingssysteem uit voor de productiemedewerkers van Domo Industries en Domo Chemicals. De afgelopen twee jaar voerde hij twee herstructureringen en een reorganisatie (splitsing Domo-bedrijven) uit. Inmiddels is Offeciers ook in het bezit van een master in HRM van de Vlerick Leuven Gent Management School.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen