< Terug naar overzicht

Kristof Vandemeerssche nieuwe Head of Social Relations bij Axa Bank

Op 15 september startte Kristof Vandemeerssche als Head of Social Relations bij Axa Bank. Hij zal er mee het beleid uittekenen inzake sociale relaties en is er verantwoordelijk voor de goede werking van het sociaal overleg.

Kristof Vandemeerssche (35) behaalde een licentiaat Rechten aan de KU Leuven in 2004. Hij startte zijn professionele loopbaan als advocaat aan de balie van Brussel (generalist). In 2007 werd Vandemeerssche Legal Consultant bij HDP Sociaal Secretariaat, waar hij het arbeidsrecht in de dagelijkse praktijk leerde kennen. Twee jaar later zette hij de stap naar Smals als Legal Advisor en had hij zijn eerste praktijkervaringen met het sociaal overleg, voornamelijk vanuit een adviserende rol.

In 2012 ging Vandemeerssche aan de slag als Legal Advisor bij ING, waar hij nauw betrokken was bij het sociaal overleg. Zo waakte hij als permanent expert over de goede werking van de ondernemingsraad en wendde hij zijn opgebouwde expertise aan bij de onderhandelingen tussen de sociale partners. Hij speelde onder meer een belangrijke rol bij de totstandkoming en uitvoering van de bedrijfs-cao’s inzake employability en redeployment (inclusief de oprichting van een Mobility Centre). Vandemeerssche was ook de algemene coördinator van de sociale verkiezingen in 2016, waarbij er voor de eerste keer in de geschiedenis van ING met succes elektronisch werd gestemd.

Midden september zette Vandemeerssche de stap naar Axa Bank. Die financiële instelling telt 850 medewerkers, heeft een miljoen klanten en financiert de woningen van 125.000 gezinnen. De hoofdzetel van de bank staat op de vernieuwde site in Antwerpen-Berchem. Elke medewerker kan er twee dagen per week telewerken.

Als Head of Social Relations tekent Vandemeerssche mee het beleid uit inzake sociale relaties en hij is verantwoordelijk voor de goede werking van het sociaal overleg. Hij vertegenwoordigt de organisatie op werkgeversniveau, zowel in de interne overlegorganen (ondernemingsraad, vakbondsafvaardiging, preventiecomité), als bij het sectorale overleg (paritair comité 310).

Vandemeerssche over zijn nieuwe carrièrestap: “Na meer dan 7 jaar vooral een adviserende rol vervuld te hebben, kijk ik er enorm naar uit om in deze nieuwe functie een meer actieve rol te kunnen spelen in het sociaal overleg. Ik zie het als een ongelooflijke uitdaging om - zeker in het huidige klimaat - in het moeilijke spanningsveld van werkgevers- en werknemersbelangen te proberen om een constructieve omgeving te creëren, waarin we als partners op zoek kunnen gaan naar oplossingen die beide belangen dienen. Anderzijds biedt deze nieuwe rol binnen een (relatief) kleinere en zeer wendbare omgeving me de kans om me samen met een team van zeer competente collega's ook meer buiten het puur juridische domein (waar ik op zich nog altijd graag mee bezig ben, ik ben en blijf een jurist van opleiding) te begeven, wat alleen maar verrijkend kan zijn.”

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen