< Terug naar overzicht

Koen Verscheure van Johnson Controls naar Wever & Ducré

Koen Verscheure is de nieuwe supply chain manager en HR-manager van Wever & Ducré. Hij is verantwoordelijk voor de productieflow en het HRM.

Koen Verscheure (45) is industrieel ingenieur Chemie. Hij studeerde in 1985 af aan KIH Oostende (huidige Katholieke Hogeschool Brugge - Oostende). Zijn professionele carrière startte in 1986 bij Vitalo, een kunststofverwerkend bedrijf te Meulebeke. Hij stond er aanvankelijk in voor de kwaliteitscontrole, maar groeide door tot operations manager en werd later HR-manager.
In 2002 stapte hij over naar Johnson Controls Automotive (dat zitsystemen, interieurs en elektronica levert aan de automobielsector). Hij werd er HR-manager voor de vestigingen te Gent en Assenede en stond in die functie in voor het HR-beleid voor 750 medewerkers.
Na zes jaar bij Johnson Control stapte Verscheure begin mei over naar Wever & Ducré. Deze fabrikant van architecturale verlichtingsarmaturen, gevestigd te Roeselare, stelt zo’n 80 personen tewerk. Er wacht Verscheure als supply chain manager en HR-manager een stevige verantwoordelijkheid. Als supply chain manager is hij verantwoordelijk voor de logistieke flow van alle producten van de vestiging in Roeselare: van de inkomende goederen over de opslag in de magazijnen tot de verzending van de producten. Daarnaast valt ook de productie met alle bijhorende aspecten onder zijn bevoegdheid.
De functie van HR-manager is nieuw binnen de groep en moet uitgebouwd worden om een verdere groei te ondersteunen. De uitdaging is dan ook groot. “Wever & Ducré is een snel groeiend bedrijf met een heel mooi en sterk product. Om verder te groeien moeten de bedrijfsstructuren bijgewerkt worden en tal van acties ondernomen worden. Op het vlak van productie en logistiek kunnen we zeker verder bouwen op het stevige fundament van vandaag. Wat HR betreft, moeten duidelijk nog heel wat processen gestroomlijnd worden.
Mijn ervaring in Operations en in HR samen kunnen gebruiken is een mooie uitdaging. De toekomstplannen zijn ambitieus maar klinken mij ook weldoordacht”, aldus Verscheure.
Bij Johnson Controls werd Verscheure opgevolgd door Eddy De Munter, die overkwam van Corelio (zie HR Square De Week nr. 244).

Koen Verscheure vertelt in HR Square 57 van juli - augustus (rubriek Profiel) hoe hij de combinatie maakt tussen productiemanagement en HRM. Geïnteresseerd in dit verhaal? Neem contact op met HR Square via bert@hrsquare.be of tel. 053/60.56.75.

<

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen