< Terug naar overzicht

Koen Verlinden leidt Selor ad interim

Selor-manager Koen Verlinden leidt sinds 1 januari ad interim de rekruteringsdienst van de overheid, in opvolging van Marc Van Hemelrijck. Dat heeft minister Steven Vandeput (N-VA) beslist.

Minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) heeft beslist dat Selor-topman Marc Van Hemelrijck, die met vervroegd pensioen is gegaan, zal worden opgevolgd door de 44-jarige Koen Verlinden. Verlinden maakte in 2002 de overstap van de aanwervingsdienst van de Vlaamse overheid naar Selor. Hij startte als expert competentiemanagement (2002-2007), werd vervolgens verantwoordelijk voor de certificering en oriëntering (2007-2010) en groeide vervolgens door tot R&D-manager (2011-2015). Verlinden is ook al meer dan 10 jaar lid van het directiecomité van Selor.

Verlinden krijgt ad interim de leiding over Selor, tot duidelijk is hoe het verder moet met de wervingsdienst van de federale overheid. Vandeput wil immers een extern auditbureau aanstellen om een doorlichting van Selor te maken, want de minister mikt op een "redesign’ van de federale overheid, waarbij heel wat ondersteunende diensten - zoals Selor, de kanselarij, de dienst Personeel en Organisatie (P&A) en het nog op te richten interne auditcomité - zullen worden samengebracht. Op 1 januari 2017 moet die nieuwe structuur klaar zijn. Zodra duidelijk is hoe Selor in die nieuwe organisatie moet functioneren, zal minister Vandeput een nieuwe procedure opstarten om voor een mandaat van zeven jaar een nieuwe topman voor Selor aan te stellen.

Bron: De Tijd (tijd.be) en deredactie.be


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen