< Terug naar overzicht

Kinderopvang via uitzendkantoren?

Als de bevoegde minister zijn zin kan doordrijven, kunnen straks uitzendbedrijven en gespecialiseerde organisaties kinderopvang aan huis organiseren. Zeker in Vlaanderen, misschien in geheel Belgiƫ.

In Vlaanderen is er een groot tekort aan buitenschoolse kinderopvang ter ondersteuning van werkende ouders en de overheid beschikt niet over het geld om daaraan via de gemeentelijke dienstverlening te verhelpen. Daarom neemt Vlaams minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt zich voor om het mogelijk te maken dat deze opvang wordt georganiseerd door uitzendbureaus of andere gespecialiseerde bedrijven. Hij hoopt zo zowel werkende ouders te helpen als een groot aantal nieuwe banen met een behoorlijk statuut mogelijk te maken. Landuyt zou de uitzendkrachten-kinderopvangers laten doorlichten op hun bekwaamheid door Kind & Gezin. Hij maakt zich ook sterk dat het systeem niet duurder zou uitvallen dan de huidige regelingen. Ook het gebruik van dienstencheques behoort tot de mogelijkheden.

De Vlaamse minister lanceerde het idee in de context van de federale werkgelegenheidsconferentie en zal het daar aankaarten. Wordt het federaal afgewezen, dan gaat hij er op Vlaams niveau mee door, zegt hij.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen