< Terug naar overzicht

Kim Matthys HR-officer Compensation & Benefits bij Ablynx

Kim Matthys heeft Deloitte Fiduciaire verlaten om HR-officer Compensation & Benefits te worden bij het biofarmaceutische bedrijf Ablynx (280 medewerkers in Porto en Gent).

Kim Matthys (27) behaalde in 2006 haar master in de Rechten (specialisatie Sociaal Recht) aan de Universiteit Gent. Onmiddellijk na haar studies werd ze jurist bij het sociaal secretariaat HDP. In januari 2007 stapte ze over naar Deloitte Fiduciaire. “De ideale omgeving om sociaal recht in al zijn facetten beter te leren kennen en toe te passen.”

Sinds april 2011 is ze aan de slag als HR-officer Compensation & Benefits bij Ablynx. Als Com&Ben-verantwoordelijke treedt ze op als strategisch juridische partner van de HR-directeur. Ze is er verantwoordelijk voor het managen van de fleet, het budgetteren en voorspellen van de personeelskosten, het vanuit sociaaljuridisch oogpunt ontwikkelen, implementeren en opvolgen van het personeelsbeleid en het verloningsbeleid.

Ablynx is een biofarmaceutisch bedrijf en actief in het onderzoek naar en de ontwikkeling van Nanobodies®, een nieuwe klasse van therapeutische proteïnen voor de behandeling van een reeks ernstige en/of levensbedreigende ziekten. Ablynx telt 280 werknemers en heeft twee vestigingen, één in Porto en één in Gent.

“Consultancy heeft heel wat voordelen. Het werk is zeer gevarieerd en je leert veel bedrijven kennen, maar ik miste de betrokkenheid bij een bedrijf en dan vooral bij een personeelsbeleid. Ik wil de werking van een personeelsbeleid van binnenin ontdekken”, motiveert Matthys haar keuze.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen