< Terug naar overzicht

Katrijn Vanhemelrijck recruitment officer bij AE, Business & ICT-Consultancy

Katrijn Vanhemelrijck heeft HR-consultant Astyre verlaten en is sinds eind 2009 aan de slag als recruitment officer bij AE, actief in Business & ICT-consultancy vanuit Haasrode. AE neemt dit jaar 20 mensen in dienst, Vanhemelrijck zal in die optiek het HR

Katrijn Vanhemelrijck (26) volgde de opleiding Bedrijfspsychologie aan de Universiteit Gent (2005). Haar eerste werkervaring deed ze op bij Dart Resourcing, waar ze IT-medewerkers rekruteerde voor klanten.
Op zoek naar meer focus op selectie in plaats van rekrutering trok de Keerbergse na een jaar naar HR-consultant Astyre. Daar was ze gedurende drie jaar verantwoordelijk voor wervings- en selectieopdrachten bij verschillende klanten. Ze volgde er het proces op van a tot z: van intakegesprekken over search en assessments tot functioneringsgesprekken na de aanwerving.

Tijdens haar carrière bij Astyre leerde Vanhemelrijck AE kennen, en de bedrijfscultuur daar charmeerde haar ten zeerste. "Het is echt nog een van die bedrijven die veel waarde hecht aan haar mensen, en in een HR-rol is dat natuurlijk een hemels geschenk”, zegt ze.

AE verovert een stijgend marktaandeel in de voorbije crisisperiode, en zal daarom dit jaar 20 nieuwe krachten aantrekken. Vanhemelrijck zal haar ervaring in HR-consultancy met focus op selectie en werving aanwenden om de aanwervingen te coördineren. Bedoeling is dat de business zo optimaal mogelijk betrokken wordt bij het selectieproces. “Het wordt belangrijk een goed beeld te krijgen van de openstaande posities”, aldus Vanhemelrijck. “AE kent een relatief laag verloop, omdat de mensen goed passen binnen de bedrijfscultuur. We willen dat dat zo blijft in de toekomst, en zullen in de selectie dus nauw toezien op de match van de kandidaten met de bedrijfscultuur.”

AE aligneert business en ICT en maakt daarvoor gebruik van best practices voor architectuur en methodologie. Het bedrijf werd in 1999 opgericht en telt inmiddels 115 consultants.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen