< Terug naar overzicht

Katleen Daems volgt Ann De Somere op als HR-directeur bij Siemens IT Solutions and Services

Katleen Daems is de nieuwe HR-verantwoordelijke voor de IT-divisie van Siemens. Ze volgt Ann De Somere op die account executive wordt.

Ann De Somere (41) ruilt haar functie van HR-directeur bij Siemens IT Solutions and Services, voor die van account executive voor de financiële sector. Ze keert zo terug naar haar eerste werkdomein. De Somere studeerde Romaanse Filologie aan de Universiteit Gent en behaalde een postgraduaat Marketing aan de Vlerick Leuven Gent Management School. In 1989 startte ze als corporate dealer money market bij Kredietbank. Nadien werkte ze zes jaar bij ING, eerst als kredietanalist en later als account manager corporate banking. In 1997 stapte De Somere over naar Robert Half waar ze consultant financiële rekrutering werd. Twee jaar later werd ze HR-directeur bij Lernout & Hauspie. In 2001 belandde ze bij Siemens Business Services als HR-directeur. De Somere bouwde er het competentiebeheer uit en trok dat beleid door naar een aantal sleutelfunctiegroepen binnen de rest van de groep. Daarnaast begeleidde ze het outsourcingtraject van de rekruteringsactiviteiten van Siemens in België. De Somere was ook verantwoordelijk voor werving en selectie bij Siemens (over alle divisies heen). Voor die functie is nog geen opvolger bekend.

Kathleen Daems (33) vervangt sinds augustus De Somere als HR-verantwoordelijke van Siemens IT Solutions and Services. Voor Daems is dit een logische verdere stap in haar carrière binnen het bedrijf. Ze is in het bezit van een diploma Rechten (KU Leuven) en startte in 1998 bij Randstad als juridisch adviseur. Na een ervaring als consultant bij Kelly Services werd Daems in 2000 recruitment officer bij Siemens. Haar opdracht was het selecteren en rekruteren van IT-profielen. Sinds 2001 was Daems HR-manager van Siemens Business Services dat zo’n 350 medewerkers telt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen