< Terug naar overzicht

Kathleen Van Brempt is nieuwe staatssecretaris Arbeidsorganisatie en Welzijn op het Werk

Het Antwerpse europarlementslid Kathleen Van Brempt (sp.a) volgt Anissa Temsamani op als staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het werk.

Kathleen Van Brempt (33) zetelt sinds januari 2000 in het Europees Parlement voor de sp.a, als opvolgster van Peter Bossu. De nieuwe staatssecretaris is licentiaat sociologie, specialisatie arbeidssociologie (KU Leuven, 1992). Ze baande haar politieke en professionele weg via achtereenvolgens het Research Instituut voor Arbeid en Tewerkstelling (RIAT, gelieerd met het ABVV), de studiedienst van de SP (SEVI) en de partijorganisatie zelf (als politiek secretaris van 1997 tot 1999). Van Brempt was vlak voor haar intrede in het Europees Parlement enkele maanden adjunct-kabinetschef van Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme Renaat Landuyt. Ze is ook gemeenteraadslid in Antwerpen.

In het Europarlement zetelde Van Brempt in de commissie leefmilieu, volksgezondheid en sociale zaken en in de commissie cultuur, media, jeugd en onderwijs. Ze viel echter vooral op voor haar actieve steun aan de - Antwerpse en andere - dokwerkers die zich verzetten tegen de nieuwe Europese havenrichtlijn.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen